Z bardzo niewielką ilością glutenu, za to z ogromną dawką witamin i minerałów. Ma słodkawy smak i piękny żółty kolor. Dobrze łączy się z innymi mąkami, nadając wypiekom - szczególnie kruchym - elastyczności na etapie zagniatania, a kruchości po upieczeniu. Ciasta i babki z jej dodatkiem są lżejsze, smaczniejsze i mają apetyczny kolor.
Jest podstawowym składnikiem tortilli. Możesz dodawać ją do zup i sosów do poprawienia gęstości. Świetnie sprawdzi się podczas panierowania.
Skład: mielone ziarno kukurydzy (nie modyfikowane genetycznie)
Waga netto: 450 g
Kraj produkcji: Polska
Dobra mąka ze swojej natury jest produktem o niezbyt długim terminie przydatności do spożycia.
A to jest właśnie mąka wysokiej jakości.
Termin przydatności do spożycia: zawsze co najmniej 3 miesiące od daty sprzedaży
Opinie o :
Mąka kukurydziana (450 g) - Radix-bis
Bardzo dobra jakość mąki do wypieków ale i świetna do panierki zamiast bułki tartej.Chrupkość,piękny kolor panierki a mniejsza kaloryczność.
msewka [2016 /3 /3 9 :59:41]
Polecam:up:
malgosia-viola [2015 /10 /2 15 :46:1]
Polecam:up:
malgosia-viola [2015 /10 /2 15 :36:5]
Idealna do domowego pieczenia chleba i nie tylko :)
bozenka_bm [2015 /7 /3 19 :0:48]
dobrej jakości,super do pieczenia chleba
rydzyk@op.pl [2015 /4 /24 21 :52:15]
Dobra jakość. Polecam:)
zofiakos [2014 /9 /7 18 :9:43]
Idealna do domowego budyniu.
monika999 [2014 /9 /1 22 :16:47]
Nadaje wypiekom ładny kolor i kruchość :) Najlepsza do tortilli :)
delilah [2014 /5 /3 13 :20:43]
Bardzo dobra mąka ja dodaje ją do makaronu własnej roboty -makaron jest taki żółciutki polecam-to będzie mój następny zakup;););):up::up::up:
anna.c [2014 /1 /28 18 :55:27]
Polecam:)
meyiri [2014 /1 /27 11 :45:53]