Mąkę z cieciorki stosuje się przede wszystkim do zagęszczania zup i sosów. Można ją także mieszać z innymi mąkami i z takich mieszanek przygotować makaron lub upiec chleb.
Nie zawiera glutenu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1525 kJ / 364 kcal
- białko: 19 g
- węglowodany: 61 g, w tym cukier 11 g
- tłuszcz: 6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
- błonnik: 17 g
- sól: 0,06 g
Opinie o :
Mąka z cieciorki (500 g) - Radix-bis
Niezastąpiona przy robieniu wspaniałych indyjskich chlebków:up:
lowicz [2014 /3 /17 19 :14:29]
Bardzo dobra mąka, dodaję do wszystkiego :)
navasana [2013 /9 /24 14 :0:5]