Mąka wytwarzana z ryżu brązowego ma lekko słodkawy smak i zapach. Świetna do zagęszczania potraw - zup i sosów - przed dodaniem jej do potrawy, należy wymieszać z zimnym płynem.
Mąka ryżowa może stanowić składnik mieszanek z innymi mąkami - udają się z nich smaczne wypieki. Można z niej także przygotować makaron.
Jest lekkostrawna, bogata w skrobię, ziarnista i kleista.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 322 kcal
- białko 7.1 g
- tłuszcz 1.9 g
Skład: zmielone ziarna brązowego ryżu
Waga netto: 500 g
Kraj produkcji: Polska
Dobra mąka ze swojej natury jest produktem o niezbyt długim terminie przydatności do spożycia.
A to jest właśnie mąka wysokiej jakości.
Nie kupuj więc na zapas :) Kupuj co jakiś czas, by cieszyć się jej wyśmienitą jakością.
Termin przydatności: minimum 3 miesiące od daty zakupu.

Najwyższa jakość

Produkt wegański

Produkt wegetariański
Opinie o :
Mąka z ryżu brązowego (500 g) - Radix-bis
Robiłam makaron dla dziecka na diecie bezglutenowej. Polecam
grawikk [2014 /8 /17 23 :27:15]
Bardzo dobry produkt, wczoraj upiekłam na niej naleśniki bezglutenowe, wyszły super. Polecam:)
meyiri [2014 /1 /27 11 :46:50]