Mąka migdałowa to świetna alternatywa dla tradycyjnej mąki w słodkich wypiekach. Doskonała do makaroników: tortów, ciast, ciasteczek. Może posłużyć jako dekoracja deserów i posypka sałatek. Idealna do zup i sosów. Mąkę migdałową można zastosować jako dodatek do naleśników i panierkę. Wypiekom i daniom przygotowanym z jej dodatkiem nadaje oryginalnej migdałowej nuty smakowej.
Mąkę migdałową można użyć do przygotowania mleka migdałowego - wystarczy połączyć kilka łyżek mąki z wodą źródlaną i syropem z agawy i zmieszać na wysokich obrotach w blenderze.
Może być również dodana i zmieszana w blenderze ze świeżo wyciskanym sokiem, napojem kakao lub mlekiem orzechowym, tworząc w ten sposób napój bogaty w substancje odżywcze.
Mąka migdałowa jest bogatym źródłem witaminy E, B1, B2, PP, potasu, cynku i magnezu.
Mąka migdałowa nie zawiera glutenu.
Skład: mąka z migdałów 100%
Waga netto: 250 g
Kraj pochodzenia: Polska
Termin przydatnoci do spożycia: 5 miesięcy od daty zakupu
Mąka jest ciemna ale marcepan można z niej zrobić. Oczywiście nie będzie biały.
grawikk
[2016
/2
/16 1
:44:20]
Dobra mąka w dobrej cenie szkoda że nie biała ale cóż :)
vinca_minor
[2016
/1
/23 14
:48:38]
dobry produkt, jednakże dla fanów barwionych makaroników może się okazać zbyt ciemna, co utrudnia nadanie jej koloru typu różowy, ale już do wersji z kakao idealna:)
ilona.zukowiec
[2015
/4
/8 22
:42:0]
Dobra mąka ale moja też była nieco ciemniejsza :)
vinca_minor
[2015
/3
/31 7
:57:19]
Dodaję ją do ciasta naleśnikowego. Pycha.
hankawit5@wp.pl
[2014
/12
/18 22
:29:31]
wspaniały produkt, wymieszana z inną mąką daje cudowny efekt np przy pieczeniu ciasteczek, zapach i smak migdałów dominuje wypieki
MalgorzataW
[2014
/2
/9 18
:40:7]
Zamówienie przyszło szybko i ładnie zapakowany
wiesias
[2014
/1
/2 23
:0:37]
zamówiłam . Moja jest biała . Dodałam do masy makowej . Wyszła bardzo dobra masa do makowca! Można ją jeść łyżką. Jest dobra na zgagę i nie trzeba gryźć twardych migdałów jak ktoś ma słabe zębyhahaha
wiesias
[2014
/1
/2 22
:48:0]
Bardzo dobra - chociaż mogłaby być mielona bez skórek. Na zdjęciu jest jaśniejsza i "czystrza" niż w rzeczywistości. Do marcepanu się nie nada:(
Opinie o :
Mąka migdałowa (250 g) - Efavit
Mąka jest ciemna ale marcepan można z niej zrobić. Oczywiście nie będzie biały.
grawikk [2016 /2 /16 1 :44:20]
Dobra mąka w dobrej cenie szkoda że nie biała ale cóż :)
vinca_minor [2016 /1 /23 14 :48:38]
dobry produkt, jednakże dla fanów barwionych makaroników może się okazać zbyt ciemna, co utrudnia nadanie jej koloru typu różowy, ale już do wersji z kakao idealna:)
ilona.zukowiec [2015 /4 /8 22 :42:0]
Dobra mąka ale moja też była nieco ciemniejsza :)
vinca_minor [2015 /3 /31 7 :57:19]
Dodaję ją do ciasta naleśnikowego. Pycha.
hankawit5@wp.pl [2014 /12 /18 22 :29:31]
wspaniały produkt, wymieszana z inną mąką daje cudowny efekt np przy pieczeniu ciasteczek, zapach i smak migdałów dominuje wypieki
MalgorzataW [2014 /2 /9 18 :40:7]
Zamówienie przyszło szybko i ładnie zapakowany
wiesias [2014 /1 /2 23 :0:37]
zamówiłam . Moja jest biała . Dodałam do masy makowej . Wyszła bardzo dobra masa do makowca! Można ją jeść łyżką. Jest dobra na zgagę i nie trzeba gryźć twardych migdałów jak ktoś ma słabe zębyhahaha
wiesias [2014 /1 /2 22 :48:0]
Bardzo dobra - chociaż mogłaby być mielona bez skórek. Na zdjęciu jest jaśniejsza i "czystrza" niż w rzeczywistości. Do marcepanu się nie nada:(
agusj [2013 /11 /13 16 :22:28]
Super produkt ,polecam :)
maxxii1516 [2013 /10 /28 22 :26:22]