M±ka migdałowa to ¶wietna alternatywa dla tradycyjnej m±ki w słodkich wypiekach. Doskonała do makaroników: tortów, ciast, ciasteczek. Może posłużyć jako dekoracja deserów i posypka sałatek. Idealna do zup i sosów. M±kę migdałow± można zastosować jako dodatek do nale¶ników i panierkę. Wypiekom i daniom przygotowanym z jej dodatkiem nadaje oryginalnej migdałowej nuty smakowej.
M±kę migdałow± można użyć do przygotowania mleka migdałowego - wystarczy poł±czyć kilka łyżek m±ki z wod± Ľródlan± i syropem z agawy i zmieszać na wysokich obrotach w blenderze.
Może być również dodana i zmieszana w blenderze ze ¶wieżo wyciskanym sokiem, napojem kakao lub mlekiem orzechowym, tworz±c w ten sposób napój bogaty w substancje odżywcze.
M±ka migdałowa jest bogatym Ľródłem witaminy E, B1, B2, PP, potasu, cynku i magnezu.
M±ka migdałowa nie zawiera glutenu.
Skład: m±ka z
migdałów 100%
Waga netto: 250 g
Kraj pochodzenia: Polska
Termin przydatnoci do spożycia: 5 miesięcy od daty zakupu

Bez sztucznych dodatków

Najwyższa jako¶ć

Produkt w 100% naturalny

Produkt wegański

Produkt wegetariański
Opinie o :
M±ka migdałowa (250 g) - Efavit
M±ka jest ciemna ale marcepan można z niej zrobić. Oczywi¶cie nie będzie biały.
grawikk [2016 /2 /16 1 :44:20]
Dobra m±ka w dobrej cenie szkoda że nie biała ale cóż :)
vinca_minor [2016 /1 /23 14 :48:38]
dobry produkt, jednakże dla fanów barwionych makaroników może się okazać zbyt ciemna, co utrudnia nadanie jej koloru typu różowy, ale już do wersji z kakao idealna:)
ilona.zukowiec [2015 /4 /8 22 :42:0]
Dobra m±ka ale moja też była nieco ciemniejsza :)
vinca_minor [2015 /3 /31 7 :57:19]
Dodaję j± do ciasta nale¶nikowego. Pycha.
hankawit5@wp.pl [2014 /12 /18 22 :29:31]
wspaniały produkt, wymieszana z inn± m±k± daje cudowny efekt np przy pieczeniu ciasteczek, zapach i smak migdałów dominuje wypieki
MalgorzataW [2014 /2 /9 18 :40:7]
Zamówienie przyszło szybko i ładnie zapakowany
wiesias [2014 /1 /2 23 :0:37]
zamówiłam . Moja jest biała . Dodałam do masy makowej . Wyszła bardzo dobra masa do makowca! Można j± je¶ć łyżk±. Jest dobra na zgagę i nie trzeba gryĽć twardych migdałów jak kto¶ ma słabe zębyhahaha
wiesias [2014 /1 /2 22 :48:0]
Bardzo dobra - chociaż mogłaby być mielona bez skórek. Na zdjęciu jest ja¶niejsza i "czystrza" niż w rzeczywisto¶ci. Do marcepanu się nie nada:(
agusj [2013 /11 /13 16 :22:28]
Super produkt ,polecam :)
maxxii1516 [2013 /10 /28 22 :26:22]