Bezglutenowa, za to z ogromną dawką białka, skrobi, soli mineralnych i witamin z grupy B. Idealna do przygotowania makaronów, naleśników i blinów.
Świetnie zastępuje tradycyjną mąkę, a jej ciemny kolor i charakterystyczny smak stanowią świetne urozmaicenie podczas gotowania i pieczenia. Można mieszać ją z mąką pszenną, by uzyskać intensywny smak.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1507 kJ / 356 kcal
- białko: 12 g
- węglowodany: 73 g
- tłuszcz: 2,4 g
Skład: mąka gryczana 100%
Waga netto: 500 g
Kraj pochodzenia: Polska
Termin przydatności do spożycia:
Dobra mąka ze swojej natury jest produktem o niezbyt długim terminie przydatności do spożycia.
A to jest właśnie mąka wysokiej jakości. Gwarantujemy, że kupiona przez Ciebie mąka nie będzie miała krótszego terminu przydatności do spożycia niż 5 miesięcy.
Nie kupuj więc na zapas :) Kupuj co jakiś czas, by cieszyć się jej wyśmienitą jakością.
Opinie o :
Mąka gryczana (500 g) - Radix-Bis
Genialna do naleśników. Użyłam też jej trochę do wypieku chleba, wyszło pysznie.
amiga [2015 /8 /23 19 :6:11]
Polecam szczególnie do chleba - nadaje taki przyjemny, charakterystyczny smak :)
delilah [2014 /5 /3 13 :18:0]
Bardzo dobry produkt, polecam:)
meyiri [2014 /1 /27 11 :47:48]
mąkę gryczaną używam do bylin. Polecam :)
biuro.ferum@gmail.com [2013 /11 /14 12 :29:57]
Polecam!
agusj [2013 /9 /18 20 :36:53]