Wysokiej jakości cukier trzcinowy nierafinowany to głębia smaku i koloru. Kryształki cukru lekko opalizują złotym kolorem. Kryształki są chrupkie i lekko wilgotne i mają pełny słońca smak wyspy Mauritius...
Cukier trzcinowy ma lekko karmelowy posmak i świetnie nadaje się do wypieków, dekoracji deserów i oczywiście do kawy. A ci, którzy nie piją rano kawy, a wolą herbatę, też będą zachwyceniu jego delikatnym smakiem - pasuje zwłaszcza do herbaty Earl Grey (ci, którzy nie słodzą, niech chociaż raz spróbuję, może zmienią zdanie, bo cukier jest wyśmienity).
Lody z jego dodatkiem są pyszniejsze, konfitury i dżemy mają pełniejszy i bogatszy smak.
Bo jak już słodzić, to czymś dobrym!
Cukier Demerara pochodzi z wyspy Mauritius - jego sekretem jest trzcina cukrowa, która rośnie na niezwykle żyznych wulkanicznych popiołach tej wyspy. Słońce tam mocno grzeje, a trzcina zawiera dużo cukru najlepszej jakości.
Ponieważ cukier trzcinowy jest produktem nierafinowanym, zachowuje składniki mineralne zawarte w trzcinie cukrowej
Bo jak słodzić, to czymś najlepszym :)
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1705 kJ / 401 kcal
- białko: 0 g
- węglowodany: 99,4 g, w tym cukier 99,4 g
- tłuszcz: 0,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- sól: 0 g
Skład: cukier trzcinowy nierafinowany Demerara
Producent zamieścił na etykiecie następującą informację: może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i innych orzechów, glutenu, sezamu, soi, mleka i gorczycy.
Waga netto: 500 g
Kraj pochodzenia: Mauritius
Data przydatności do spożycia: zawsze co najmniej 1 rok od daty sprzedaży
Najwyższa jakość
Produkt w 100% naturalny
Produkt wegański
Produkt wegetariański
Opinie o :
Cukier trzcinowy Demerara nierafinowany (500 g) - Sante
Mój faworyt! Z tym cukrem wszystko smakuje lepiej ;)
epoplawskaa@gmail.com [2017 /8 /4 15 :20:21]
Bardzo lubię go stosować do wypieków, ciastka nabieraja po prostu bardziej oryginalnego smaku niż te ze zwykłym cukrem
grenouille03 [2016 /5 /14 22 :50:14]
Świetny do wszelkich wypieków ,cukier trzcinowy to dla mnie podstawa.Polecam :up:
malgosia-viola [2015 /10 /6 17 :20:9]
Mój ulubiony. Z brązowym cukrem wszystko smakuje lepiej;)
amiga [2015 /6 /25 19 :12:8]
Kupuję go niezmiennie od kilku lat, napojów akurat nie słodzę, ale do przetworów, wypieków cukier trzcinowy to dla mnie podstawa, wszystko smakuje o wiele lepiej.
daglezja [2014 /6 /12 14 :15:28]
Bardzo lubię cukier trzcinowy, jest dużo smaczniejszy od burakowego :) Najlepszy do ciast! Cena wysoka, Sante można kupić taniej w sklepach :)
delilah [2014 /5 /3 13 :16:2]
Nie wyobrażam sobie kawy z innym cukrem. Używam go też do... marynat do mięs! Polecam! :up:
serafin [2014 /2 /7 16 :29:34]
Świetny do wszelkich wypieków, polecam
meyiri [2014 /1 /29 21 :16:17]
inny smak niż biały cukier, kawa jest znacznie smaczniejsza ;-) Korzystna cena,w supermarkiecie między 8 a 9 zł. Polecam
Lipka [2013 /11 /28 19 :44:56]