Noże z serii Shippu łączą nowoczesną myśl technologiczną z japońską tradycją. Ostrza są wykute metodą charakterystyczną dla stali damasceńskiej - nóż szefa kuchni ma 64 warstwy, co zapewnia mu doskonałą wręcz ostrość i wytrzymałość klingi.
Wykuwanie noży Shippu gwarantuje maksymalny komfort pracy z nimi. Rączki zaś są ergonomiczne, odpowiednio wyprofilowane, jak w nożach tradycyjnych, co pozwala na wartościowe użytkowanie. Noże dopasowują się do każdej dłoni. Nóż ten jest idealny do krojenia, cięcia, siekania i szatkowania.
Ostrze noża jest wystarczająco długie, by kroić nawet duże produkty, jest też odpowiednio wyprofilowane, żeby swobodnie można było przesuwać nóż w obu kierunkach. Rękojeści została wykonana z drewna dębowego, a okucie z rogu bawolego. Ostrze trzyma się wyjątkowo mocno, ponieważ z każdym użyciem róg bawoli 'zaciska' się na zakończeniu klingi.
Długość ostrza: 21 cm
Materiał: stal damasceńska, drewno dębowe, róg bawoli
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek