Noże z serii Shippu łączą nowoczesną myśl technologiczną z japońską tradycją. Ostrza są wykute metodą charakterystyczną dla stali damasceńskiej - nóż szefa kuchni ma 64 warstwy, co zapewnia mu doskonałą wręcz ostrość i wytrzymałość klingi.
Wykuwanie noży Shippu gwarantuje maksymalny komfort pracy z nimi. Rączki zaś są ergonomiczne, odpowiednio wyprofilowane, jak w nożach tradycyjnych, co pozwala na wartościowe użytkowanie. Noże dopasowują się do każdej dłoni. Nóż ten jest idealny do krojenia, cięcia, siekania i szatkowania.
Ostrze noża jest wystarczająco długie, by kroić nawet duże produkty, jest też odpowiednio wyprofilowane, żeby swobodnie można było przesuwać nóż w obu kierunkach. Rękojeści została wykonana z drewna dębowego, a okucie z rogu bawolego. Ostrze trzyma się wyjątkowo mocno, ponieważ z każdym użyciem róg bawoli 'zaciska' się na zakończeniu klingi.
Długość ostrza: 21 cm
Materiał: stal damasceńska, drewno dębowe, róg bawoli
Kraj pochodzenia: Japonia
Ostatnie opinie o produktach
Truskawka liofilizowana Frupp 15 g - Celiko
Pyszny dodatek do kremów
karmela.nova@gmail.com
Wsporniki plastikowe do tortów wielowarstwowych (4 sztuki) - 05-0-0028 - Wilton
Fajne wsporniki, bardzo wytrzymałe
karmela.nova@gmail.com
Kule czekoladowe 3D, perłowe czarno-złote (5 szt.) - Barbara Decor
przepiekna ozdoba tortu-polecam
Matyldzia2012
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice