Jeśli lubisz piec tarty, zarówno te wytrawne, jak i te na słodko, wiesz z pewnością, jak ważny jest dobrze przygotowany spód. Często ciasto, czy to kruche, czy francuskie, podczas pieczenia ulega wybrzuszeniu. Są na to sposoby: przekłucie ciasta widelcem w kilku miejscach, obciążenie nasionami fasoli. Ale firma Tala poszła o krok do przodu.
Ceramiczne kuleczki do obciążania to produkt, który powinien znaleźć się w kuchni każdego amatora tart. Przeciwdziałają wybrzuszaniu się i kurczeniu ciasta. Jedno opakowanie kulek firmy Tala wystarczy na pokrycie tarty w formie do średnicy 32 cm. Kuleczki ceramiczne obciążają ciasto dużo skuteczniej niż fasola czy groch. Są bezzapachowe i do wielorazowego użytku. Świetnie przewodzą ciepło, nie wpływając przy tym na proces pieczenia.
Wysyp je na ułożone w formie ciasto, ale my radzimy, by położyć na cieśnie kawałek papieru do pieczenia lub pergaminu.
Kulki zapakowane są w plastikowy, poręczny pojemnik.
Waga: 700 g
Materiał: ceramika
Kolor: kremowy
Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

Łatwe mycie

Najwyższa jakość
Opinie o :
Ceramiczne kuleczki (obciążniki) do pieczenia w plastikowym pojemniku (700 g) - Tala - OTSW
praktyczne, idealnie obciążają tartę, uwaga przy wyciąganiu naprawdę gorące wiec trzeba poczekać aż dobrze wystygną przed przesypaniem do pojemnika, nie wyobrażam sobie już pieczenia tarty bez nich
fo3y [2019 /3 /5 12 :17:59]
Nie wyobrażam już sobie pieczenia bez nich, idealnie się sprawdzają!
melania97 [2017 /11 /3 16 :43:57]
Bardzo dobra jakość. Kulek w opakowaniu jest dużo. Polecam.
anniutek [2016 /5 /12 11 :10:24]
Szczerze polecam
IwaDG [2016 /4 /8 10 :19:38]
Świetny produkt.W końcu nie czuć w kuchni prażonego grochu tylko piękny aromat ciasta :). Kuleczki bardzo się nagrzewają trzeba dlatego uważać przy wyciąganiu.
dijos [2015 /11 /26 17 :17:8]
Niezwykle praktyczny i co najważniejsze bezzapachowy obciążnik, polecam :)
Stokrotka31 [2015 /11 /21 22 :59:19]
Duża wygoda! :) polecam
Pchua [2015 /11 /21 20 :16:14]
idealne do pieczenia tart
juliee [2015 /10 /16 18 :34:23]
Świetne do ciasta francuskiego czy kruchego-pięknie obciążają i można nimi pokryć naprawdę sporą powierzchnię.Polecam:up::up:
tokidoki [2015 /7 /17 16 :31:26]
Polecam
i_kawnik [2015 /6 /15 12 :19:16]