KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Boczniakowe flaczki

Dodano: 2017-03-02

Smakuję nie tylko wegetarianom. Smakują wszystkim i wszędzie!

Boczniakowe flaczki

40 minut | porcje: 4

0,5 kg boczniaków
2 średniej wielkości marchewki
1 korzeń pietruszki średniej wielkości
połowa selera średniej wielkości
1 por średniej wielkości
2 cebule
1l bulionu warzywnego - może być z kostki - wtedy należy uważać z solą
70g masła
15ml oleju
liść laurowy
2 ziarnka ziela angielskiego
4 ziarna pieprzu
3g słodkiej i ostrej papryki w proszku
2g majeranku
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
posiekana natki pietruszki
opcjonalnie: jajka ugotowane na twardo

  1. Dokładnie wyczyść i osusz boczniaki. Marchewkę, selera, pora i korzeń pietruszki obierz i pokrój w słupki, cebule natomiast pokrój na ósemki.
  2. Na patelni rozgrzej masło z olejem, wrzuć wszystkie warzywa i boczniaki, smaż na silnym ogniu przez 3-4 minuty cały czas mieszając.
  3. Podsmażone warzywa przełóż do garnka, zalej bulionem, dodaj przyprawy i duś na małym ogniu przez 20 minut, co jakiś czas mieszając. Zupa będzie doskonale smakować z ugotowanymi jajkami i natką pietruszki.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka