KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Filety z łososia z odrobiną octu balsamicznego i bazylii

Dodano: 2017-02-02

Filety z łososia z patelni z aromatem octu balsamicznego i bazylii - taaak! To nie może się nie udać!

Filety z łososia z odrobiną octu balsamicznego i bazylii

15 minut | porcje: 4

600 g filetu z łososia
40 ml octu balsamicznego
2,5 g cukru
5 ml soku z cytryny
40 ml oliwy
8 g suszonej bazylii
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
kilka świeżych liści bazylii do dekoracji

  1. Filety umyj i osusz za pomocą papierowego ręcznika. W rondelku zagotuj ocet balsamiczny z sokiem z cytryny. Zestaw z ognia, dodaj cukier, sól i pieprz. Wystudzoną marynatą natrzyj ryby i odstaw go na kilkanaście minut.
  2. Rozgrzej patelnię grillową i połóż na niej filety. Smaż po 2-3 minuty z każdej strony, tylko raz je przewracając. Usmażoną rybę przełóż na talerze i udekoruj liśćmi bazylii. Podawaj z pieczonymi ziemniakami lub bagietką, białym winem i sałatą z sosem vinaigrette.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka