KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Sałata z awokado i pieczonymi boczniakami

Dodano: 2017-01-16

Sałata z pieczonymi boczniakami i awokado w stylu fit to dobry posiłek dla osób, które dbają o niskokaloryczną dietę, jednocześnie nie rezygnując ze zdrowego jedzenia, które do tego wybornie smakuje.

Sałata z awokado i pieczonymi boczniakami

15 minut| porcje: 2

500 g boczniaków
400 g liści szpinaku "baby"
400 g mieszanki sałat
1 dojrzałe awokado
2 średniej wielkości pomidory
50 g sera feta
15 ml oleju
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
45 ml oleju
30 ml wody
15 g musztardy miodowej
sok z połowy cytryny
sól
świeżo zmielony czarny pieprz

  1. Rozgrzej piekarnik do 230 stopni, najlepiej na funkcji "grill"
  2. Przygotuj boczniaki: odetnij twarde końce, ułóż na wysmarowanej olejem blasze. Spryskaj je olejem i posól. Wstaw do piekarnika i piecz 10-12 minut. W połowie pieczenia przewróć na drugą stronę. Gdy grzyby będą gotowe - zaczną się apetycznie przypiekać.
  3. Przygotuj sos: wymieszaj w słoiku olej, wodę, musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz.
  4. Awokado obierz i pokrój na cienkie plastry. Pomidory na ósemki, a fetę na drobną kostkę.
  5. Szpinak i sałatę przełóż do miski, wlej połowę sosu i wymieszaj.
  6. Rozłóż porcje szpinaku z sałatą, na niej połóż kawałki awokado, z brzegu pomidory i posyp je kawałkami fety. Polej pozostałym sosem. Na awokado połóż gorące kawałki boczniaków, które dopraw świeżo mielonym pieprzem. Podawaj od razu.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka