KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Garnek rzymski duży (6,5 l) - gliniane naczynie do pieczenia bez tłuszczu

14799

w tym 23% vat

Produkt wyprzedany.

Nr produktu: 5324

Opis produktu


Ten produkt został już wyprzedany i nie będzie w najbliższym czasie dostępny. Ale są tysiące innych, atrakcyjnych produktów.

Mamy dla Ciebie miły upominek - 5% rabatu na wszystko, co nie jest aktualnie w promocji :)

Twój bon: X1A64Y03

Aby skorzystać z bonu i otrzymać rabat 5% na wszystkie produkty,
które nie są objęte promocją i wyprzedażą oraz darmową dostawą:
- włóż wybrane produkty do koszyka,
- podczas składania zamówienia w odpowiednie pole wpisz bon (zwróć uwagę na wielkość liter),
- wszystkie ceny produktów nieobjętych promocją zostaną obniżone o 5%,
- wypełnij do końca formularz,
- i... czekaj na swoją paczkę :)

Życzymy udanych zakupów. W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub e-mail - szczegóły na stronie kontakt.

Oryginalny duży rzymski garnek z gliny (około 8-10 porcji). Potrawy w nim przygotowywane mają wyjątkowy smak i aromat dzięki materiałowi, z którego garnek jest wykonany, czyli porowatej, silnie wypalonej naturalnej glinie bez żadnych dodatków.
W garnku można piec: pieczenie mięsne, drb, ryby, zapiekanki, chleb, dania warzywne, risotto i lasage.

Potrawy przygotowywane w garnku rzymskim nie wymagają dodatku tłuszczu. Dzięki czemu przygotowane potrawy są zdrowsze, bardziej kruche i lekko strawne. Przed pieczeniem ganek należy zwilżyć wodą, którą wchłonie glina. Podczas ogrzewania wytworzy się wartwa pary wodnej w garnku i w piekarniku. Dzięki temu zawartość garnka będzie soczysta wewnątrz i chrupka na powierzchni.

Garnek rzymski utrzymany jest w modnym, rustykalnym stylu. Idealnie nadaje się do serwowania dań na stole.

By garnek służył Ci przez lata oraz potrawy w nim przygotowane miały wyjątkowy smak, pamiętaj o kilku prostych zasadach:
- przed pierwszym użyciem garnek wymocz w wodzie, a następnie dokładnie wymyj, ciepłą wodą bez detergentów,
- przed każdym pieczeniem namocz pusty garnek w zimnej wodzie przez co najmniej 15 minut,
- zbyt gwałtowna zmiana temperatur może spowodować pęknięcie naczynia, dlatego zimne naczynie wkładak zawsze do zimnego piekarnika. Nigdy nie wlewaj zimnej wody do rozgrzanego naczynia,
- gorący garnek wyjęty z piekarnika najlepiej stawiaj na suchej ściereczce lub desce, aby zapobiec styczności
naczynia z zimnym podłożem,
- po użyciu garnek umyj w ciepłej wodzie. Nie używaj płynu do naczyń ani innych detergentów, gdyż wsiąkają one w strukturę naczynia, a następnie są uwalniane podczas następnego pieczenia,
- po użyciu garnek przechowuj otwarty w przewiewnym miejscu tak, aby mógł swobodnie wyschnąć,
- w miarę używania garnek będzie przybierał ciemniejszą barwę,
- po ok. 100 użyciach wypełniony wodą garnek wygrzej w piekarniku przez pół godziny, doprowadzając wodę do wrzenia,
- czas pieczenia w rzymskim garnku może się różnić od czasu pieczenia w innych naczyniach.

Dane szczegółowe:
Pojemność: 6,5 litra (około 8-10 sporych porcji)
Wymiary zewnętrzne: 46 cm x 26 cm x 30 cm (długość x szerokość x wysokość z pokrywą)
Wymiary wewnętrzne: 40 cm x 20 cm c 26 cm

Świadectwo Jakości Zdrowotnej HŻ/D/3571/2007
Producent: Formaster


Przepis na pstrąga zapiekanego w warzywach w garnku rzymskim

2 świeże pstrągi,
1 duża cebula,
2 średnie marchewki,
1 duży por,
3 ząbki czosnku,
przyprawy: sól, pieprz, papryka

Pstrągi należy dokładnie umyć w zimnej wodzie a następnie osuszyć na ręczniku papierowym, skropić cytryną i odstawić do lodówki na 5 minut.
Pokroić warzywa na 1/2 cm paski i podsmażyć całość na oliwie z oliwek dodając przyprawy.
Następnie wyłożyć małą część warzyw na dno garnka, położyć pstrągi i ponownie zasypać warzywami.
Przykrywamy garnek pokrywką, wkładamy do zimnego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut od momentu osiągnięcia tej temperatury.

Opinie o :
Garnek rzymski duży (6,5 l) - gliniane naczynie do pieczenia bez tłuszczu

Jestem bardzo zadowolona z zakupu, piekę w garnku mięsa oraz chleb. Chleb mi wcale nie przywiera, wyskakuje sam ale wcześnie piekłam w garnku kilka razy mięsa. Najlepsza w garnku moim zdaniem jest karkówka, soczysta i aromatyczna.

wiesiakrol@poczta.onet.pl [2012 /9 /12 11 :34:29]

jak chleb to tylko w tym garnku! Bardzo polecam:)

Dorka86 [2012 /8 /30 18 :27:56]

Ja, używam garnka rzymskiego do pieczenia chleba. Uważam,że sprawdza się do tego idealnie :) REWELACJA!!!

Lena05 [2012 /4 /15 12 :41:1]

Przyszedł dzisiaj i został juz użyty do upieczenia mięsa ...powiem tyle: dobrze wydane pieniądze:)

jolantaszyndlarewicz [2012 /1 /17 18 :29:50]

Garnek (jak na razie) rewelacyjny. Zapiekanki makaronowe wychodzą idealnie. Mięsko soczyste, miękkie a najważniejsze - smaczne i zdrowe. Zamierzam zrobić w nim jeszcze ciasto z jabłkami i ciasto drożdżowe z kapustą i grzybami.

Vanessa01 [2012 /1 /15 21 :41:31]

Garnek super - zapiekankę ziemniaczaną z kiełbaską i chlebek ma już za sobą :biglol: aromat i wilgotność zachowane, ale rzeczywiście zostają plamy, jak to na "gliniankach", odmacza się ładnie, ale jak ktoś ma hopla na punkcie idealnie czystych rzeczy to nie polecam - ale jak dla mnie to ma swój urok ;)

mpolito [2012 /1 /15 16 :13:40]

Garnek super. Firma bardzo sprawna , miła , sympatyczna godna zaufania . Towar dostarczaja błyskawicznie .Polecam .

lucyna49 [2011 /11 /30 23 :50:44]

Nie spodziewałam się aż tak spektakularnego efektu, używam garnka do pieczenia różnych gatunków mięsa. Nigdy nie jest suche, a bez grama ekstra tłuszu. Polecam.

szkaradnica [2011 /9 /26 20 :48:58]

Kupiłam już drugi taki garnek - tym razem dla w prezencie dla mamy. Uwielbiam piec w nim mięso - nawet pierś z indyka nie smakuje jak wiór tylko jest soczysta, chleb (brzegi warto posmarować lekko olejem i grubo posypać otrębami, będzie łatwiej wyjmować), warzywa. Nic się nie przypala, jest tolerancyjny - potrawy wyjątkowo dobrze znoszą zbyt długie trzymanie w piekarniku. Coś dla leniwych - wkładam składniki i dalej się tym nie zajmuję - piecze się samo. :)

hrynulka [2011 /8 /15 19 :1:5]

Ja już jestem maniakiem, praktycznie każde mięsiwo idzie do tego garnka. To jest rzecz z kategorii a must-have in the kitchen

Karol [2011 /7 /2 10 :24:21]

KATEGORIE

Wybierz kategorię:

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka