KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Grill Q 100 - Weber

94700

w tym 23% vat

Produkt wyprzedany.

Nr produktu: 4745

Nr kat: 386064

Opis produktu


Ten produkt został już wyprzedany i nie będzie w najbliższym czasie dostępny. Ale są tysiące innych, atrakcyjnych produktów.

Mamy dla Ciebie miły upominek - 5% rabatu na wszystko, co nie jest aktualnie w promocji :)

Twój bon: X1A64Y03

Aby skorzystać z bonu i otrzymać rabat 5% na wszystkie produkty,
które nie są objęte promocją i wyprzedażą oraz darmową dostawą:
- włóż wybrane produkty do koszyka,
- podczas składania zamówienia w odpowiednie pole wpisz bon (zwróć uwagę na wielkość liter),
- wszystkie ceny produktów nieobjętych promocją zostaną obniżone o 5%,
- wypełnij do końca formularz,
- i... czekaj na swoją paczkę :)

Życzymy udanych zakupów. W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub e-mail - szczegóły na stronie kontakt.

Grill gazowy Q 100:
- powierzchnia grillowania: 43x32 cm (1220 cm2)
- moc 2,64 kW
- palnik ze stali nierdzewnej
- bezstopniowa regulacja płomienia
- wyjmowana szalka na tłuszcz
- emaliowany ruszt pokrywa i kocioł
- 5lat gwarancji


Na gazowym grillu WEBERA możliwe są 2 metody grillowania: bezpośrednia i pośrednia.

Metoda bezpośrednia najlepsza jest dla dań z czasem przyrządzania poniżej 30 min - steków, kotletów, kiełbasek i warzyw:
1. rozłożyć równomiernie na dolnym ruszcie brykiety z węgla drzewnego,
2. na górnym ruszcie ułożyć w/ w produkty, przykryć pokrywą (równomierny dopływ ciepła jak też redukcja pojawienia się płomieni zapewni lepszy smak). Należy otworzyć wlot (w dolnej części) i wylot powietrza ( w pokrywie),
3. po połowie czasu grillowania, odwrócić grillowane produkty.

Pośrednia metoda jest optymalna dla przygotowania większych sztuk mięsa jak polędwica, pieczeń, żeberka, drób w całości, całe ryby:
1. rozpalone brykiety rozłożyć po obu bokach dolnego rusztu w specjalnych koszach lub podpórkach,
2. po środku postawić formę aluminiową ( na życzenie z niewielką ilością wody, soku, wina czy piwa) wytworzona para wzmacnia smak,
3. ułożyć mięso po środku na górnym ruszcie nad foremką aluminiową, zamknąć pokrywę. Otwory w dolnej części grilla jak i w pokrywie winny być otwarte, a pokrywa położona otworami w kierunku uchwytów grilla. Ciepło obiega równomiernie, a mięso bez obracania będzie soczyste i zarazem chrupiące.

Podczas takiego grillowania można bez problemu oddać się innym czynnościom lub zajmować się gośćmi.

Grill został wyprodukowany w USA.

Producent: Weber
Numer: 386064

KATEGORIE

Wybierz kategorię:

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka