KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Garnek do gotowania na parze PRIMA 20cm / 3 l - Tescoma

18799

w tym 23% vat

Produkt wyprzedany.

Nr produktu: 454

Nr kat: 732720

Opis produktu


Ten produkt został już wyprzedany i nie będzie w najbliższym czasie dostępny. Ale są tysiące innych, atrakcyjnych produktów.

Mamy dla Ciebie miły upominek - 5% rabatu na wszystko, co nie jest aktualnie w promocji :)

Twój bon: X1A64Y03

Aby skorzystać z bonu i otrzymać rabat 5% na wszystkie produkty,
które nie są objęte promocją i wyprzedażą oraz darmową dostawą:
- włóż wybrane produkty do koszyka,
- podczas składania zamówienia w odpowiednie pole wpisz bon (zwróć uwagę na wielkość liter),
- wszystkie ceny produktów nieobjętych promocją zostaną obniżone o 5%,
- wypełnij do końca formularz,
- i... czekaj na swoją paczkę :)

Życzymy udanych zakupów. W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub e-mail - szczegóły na stronie kontakt.

We wnętrzu naczyń PRIMA umieszczono podziałkę ułatwiającą odmierzanie płynów. Ważniejsze cechy:

- znakomity do gotowania i podgrzewania potraw na parze
- umożliwia gotowanie potraw na parze, zgodnie z zasadami zdrowego żywienia
- wykonany z wysokojakościowej stali nierdzewnej 18/10
- masywne, nie piekące uchwyty z tworzywa
- dla kuchenek gazowych, elektrycznych i z płytą ceramiczną
Z jakiego materiału wykonano naczynia nierdzewne?
Naczynia nierdzewne wykonano ze szlachetnej stali nierdzewnej gatunku 18/10.
Chodzi o korzystny dla zdrowia materiał, bardzo stabilny, odporny i nie wchodzący w reakcję chemiczną z potrawami i ich składnikami.
Podczas gotowania w naczyniach ze stali nierdzewnej potrawy zachowują znaczącą zawartość witamin, minerałów i pozostałych, koniecznych dla zdrowia substancji.
Wartość 18/10 oznacza, że stal nierdzewna jest materiałem zawierającym następujące pierwiastki uszlachetniające:
18 części wagowych chromu oraz 10 cz. wag. niklu. W ten sposób oznaczana jest stal nierdzewna o najwyższej jakości. Jaką rolę odgrywa dno wielowarstwowe?
Wielowarstwowe dno, akumulujące ciepło gwarantuje przepływ ciepła do wnętrza naczynia w sposób równomierny i ciągły – temperatura całej płaszczyzny dna wewnątrz naczynia jest jednakowa i stabilna.
Gotowanie jest wówczas łatwiejsze – temperatura wewnątrz naczynia nie ulega wahaniom i możliwość przywierania potrawy do dna naczynia obniża się przy właściwym gotowaniu do minimum.
Przez wykorzystanie właściwości termoakumulacyjnych dna wielowarstwowego można zaoszczędzić znaczącą ilość energii – kuchenkę można wyłączyć przed ukończeniem gotowania potrawy, gdyż zatrzymane w dnie ciepło przechodzi przez pewien czas do wnętrza naczynia. Jak prawidłowo konserwować i czyścić naczynia nierdzewne?
Naczynia nierdzewne można czyścić za pomocą wszystkich środków przeznaczonych do czyszczenia naczyń kuchennych.
Większość wyrobów ze stali nierdzewnej można myć w zmywarce.
Dla zachowania właściwego wyglądu wyrobów nierdzewnych przez długi czas, zaleca się stosowanie specjalnego środka do czyszczenia CLINOX.
Jest on znakomity nie tylko w razie silnego zabrudzenia, lecz także do regularnej konserwacji dowolnego sprzętu kuchennego ze stali nierdzewnej, w szczególności garnków.
Zabrania się czyszczenia wyrobów ze stali nierdzewnej za pomocą ostrych przedmiotów, substancji agresywnych, środków zawierających piasek itp. Na powierzchni naczyń nierdzewnych pojawiły się białe plamy?
Jak można je usunąć?
Plamy te usuwamy octem, kilkoma kroplami cytryny, środkiem do czyszczenia naczyń nierdzewnych CLINOX.
Białe plamy stanowią zjawisko indywidualne, uzależnione np. od składu chemicznego wody w miejscu użytkowania naczyń.
Nie ograniczają jednak funkcjonalności lub walorów zdrowotnych wyrobu, nie stanowią jego wady i z tego powodu nie mogą być przedmiotem reklamacji.
Powstawanie białych plam można ograniczyć przez solenie potrawy dopiero po ugotowaniu. Dlaczego dwa podobne do siebie garnki lub rondle różnią się ceną?
Cena uzależniona jest przede wszystkim od zastosowanego materiału (im grubsza jest ścianka naczynia, tym jest ono lepsze i oczywiście droższe), wykonania i grubości dna akumulującego ciepło (dno grubsze jest droższe, ale ma większą zdolność do akumulowania energii i zapobiegania przywieraniu potraw).
Na cenę wyrobów wpływa także np. wykonanie pokrywki (pokrywka szklana jest tańsza od pokrywki ze stali nierdzewnej).

KATEGORIE

Wybierz kategorię:

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka