Gotowy do użycia proszek, idealny do robienia deserów, panna cotty, budyniu i musów. Niezbędny do przygotowania galaretek owocowych, gumowatych cukierków i pianek. Doskonała alternatywa dla żelatyny w arkuszach
Sposób użycia:
Proporcje zależą od siły żelowania jaką chcemy uzyskać. Temperatura użycia to 80-90 C i należy intensywnie mieszać. Nie gotować, osłabia to siłę żelu.
Można też zalać zimną wodą na kilka minut aby spęczniała, a potem podgrzać do 80-90 C i dokładnie wymieszać.
Aby uzyskać konsystencję klasycznej galaretki sugeruje się użyć ok. 3-5 % żelatyny.
Waga netto: 500 g
Kraj pochodzenia: Niemcy
Twardość: 180 Bloom +-10
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek