Barwnik w proszku rozpuszczalny w tłuszczu, doskonały, by nadać białej czekoladzie niebieskiego koloru.
Sprawdzi się również przy barwieniu mas tłustych, kremów oraz malowaniu detali na pralinkach, dekoracjach czekoladowych. Nie zaburza procesu temperowania czekolady.
Barwnik jest silnie skoncentrowany, ma żywy kolor i jest wysokowydajny. Świetnie sprawdzi się w połączniu z czekoladą czy kremami maślanymi.
Dozowanie: 0,05-0,06%.
Aplikacja na sucho: Suchy barwnik należy nanieść pędzlem na powierzchnie produktu cukierniczego.
Barwienie głównej masy produktu: W częściowej, niewielkiej ilości masy, którą chcemy zabarwić dodajemy barwnik i dokładnie ubijamy mikserem, aby uniknąć grudek. Stopniowo w kilku krokach wprowadzamy powstałą masę o intensywnym zabarwieniu do pozostałej części masy głównej, aż do uzyskania żądanego odcienia koloru. Całość należy wymieszać, aby uzyskać równomierne rozprowadzenie koloru.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek