Mąka migdałowa to świetna alternatywa dla tradycyjnej mąki w słodkich wypiekach. Doskonała do wypieków słodkich: tortów, ciast, ciasteczek. Może posłużyć jako dekoracja deserów i posypka sałatek. Idealna do zup i sosów. Mąkę migdałową można zastosować jako dodatek do naleśników i panierkę. Wypiekom i daniom przygotowanym z jej dodatkiem nadaje oryginalnej migdałowej nuty smakowej.
Mąkę migdałową można użyć do przygotowania mleka migdałowego - wystarczy połączyć kilka łyżek mąki z wodą źródlaną i syropem z agawy i zmieszać na wysokich obrotach w blenderze.
Może być również dodana i zmieszana w blenderze ze świeżo wyciskanym sokiem, napojem kakao lub mlekiem orzechowym, tworząc w ten sposób napój bogaty w substancje odżywcze.
Migdały są bogate w białko i nienasycone kwasy tłuszczowe, a zwłaszcza zdrowe tłuszcze, które powinny stanowić 2/3 całkowitego spożycia tłuszczów. Ponadto są źródłem wielu witamin i minerałów, zwłaszcza magnezu, fosforu, cynku, wapnia i witaminy E. Dzięki swoim właściwościom odżywczym świetnie sprawdzają się również w diecie low carb.
Mąka migdałowa nie zawiera glutenu.
Skład: obrane migdały drobno zmielone 100%
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna: 2470 kJ/590 kcal
Tłuszcz: 52,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4 g
Węglowodany: 18,7 g w tym cukry: 4,6 g
Białko: 21,4 g
Błonnik: 9,9 g
Sól: 0 g
Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu
Waga netto: 1 kg
Kraj pochodzenia: USA, Hiszpania
Termin przydatności do spożycia: wrzesień 2024 r.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek