KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Nóż Yanagiba 21 cm, cedr japoński - Kai

29999

w tym 23% vat

Produkt wyprzedany.

Nr produktu: 3234

Nr kat: MGR-210Y

Opis produktu


Ten produkt został już wyprzedany i nie będzie w najbliższym czasie dostępny. Ale są tysiące innych, atrakcyjnych produktów.

Mamy dla Ciebie miły upominek - 5% rabatu na wszystko, co nie jest aktualnie w promocji :)

Twój bon: X1A64Y03

Aby skorzystać z bonu i otrzymać rabat 5% na wszystkie produkty,
które nie są objęte promocją i wyprzedażą oraz darmową dostawą:
- włóż wybrane produkty do koszyka,
- podczas składania zamówienia w odpowiednie pole wpisz bon (zwróć uwagę na wielkość liter),
- wszystkie ceny produktów nieobjętych promocją zostaną obniżone o 5%,
- wypełnij do końca formularz,
- i... czekaj na swoją paczkę :)

Życzymy udanych zakupów. W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub e-mail - szczegóły na stronie kontakt.

Nóż Yanagiba to tradycyjny japoński nóż do plasterkowania. Czysto i precyzyjnie plasterkuje mięso i ryby. Długie, wąskie ostrze jest doskonale przystosowane do cięcia bardzo cieniutkich plasterków do sushi lub sashimi.

Ostrze:

- z wysokowęglowej stali chromowo-niklowej o błyszczącym wykończeniu
- długość: 21 cm
- twardość stali: 58 ± 1 HRC
- krawędź tnąca: jednostronnie ostrzona

Rączka:

- z cedru japońskiego z polipropylenowym czarnym zaciskiem
- długość: 13,4 cm

Wskazówki:

1. Przed pierwszym użyciem należy opłukać nóż pod gorącą wodą.
2. Po każdym użyciu opłukać i oczyścić nóż miękką ściereczką. Nie używać agresywnych detergentów. Żeby uniknąć skaleczenia zawsze wycierać nóż kierując rękę od trzonka do czubka ostrza.
3. Nigdy nie myć noża w zmywarce. Nie tylko zniszczy to drewnianą rączkę ale także znacznie pogorszy ostrość krawędzi tnącej.
4. Nigdy nie ciąć na szklanych lub granitowych blokach. Zalecaną powierzchnią do cięcia jest drewno lub średnio twarde deski syntetyczne.
5. Aby odświeżyć perfekcyjny wygląd ostrza zalecamy przetarcie go odrobiną oleju jadalnego.
6. Podczas przechowywania trzeba mieć pewność, że ostrze nie ma kontaktu z innymi metalowymi przedmiotami. Może to stępić i zniszczyć krawędź tnącą. Najlepiej noże przechowywać w drewnianym bloku lub w szufladzie ze specjalnymi drewnianymi przegródkami.

Noże KAI wywodzą się z sięgającej XIII wieku tradycji produkcji doskonałych noży w japońskim mieście Seki. Od 90 lat KAI jest światowym liderem w produkcji wysokiej jakości noży kuchennych i użytkowych.

Noże KAI są używane przez tysiące profesjonalnych kucharzy na całym świecie i przez niezliczone rzesze kucharzy-amatorów potrafiących docenić korzyści z używania profesjonalnych noży kutych podczas codziennych prac w kuchni.

KATEGORIE

Wybierz kategorię:

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka