Mieszanka do wypieku makaroników o smaku migdałowym, łatwa w przygotowaniu.
Kolorowe makaroniki można uzyskać dodając barwnik do przygotowanej już masy delikatnie mieszając (najlepiej sprawdzają się barwniki żelowe, proszkowe barwniki należy rozpuścić w minimalnej ilości wody).
Do przełożenia makaroników idealny będzie ganache z białej lub mlecznej czekolady lub smakowe kremy maślane.
Sposób użycia:do 200 g mieszanki dodać 40 g letniej wody, ubijać przez 5 minut na średnich obrotach w mikserze planetarnym. Masę przełożyć do worka cukierniczego i na macie silikonowej lub papierze formować tej samej wielkości placki. Pozostawić w temperaturze pokojowej na około 30 - 60 minut. Piec w rozgrzanym piekarniku 150 stopni C przez 15 - 18 minut. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia na blaszce.
Przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu w zamkniętym opakowaniu.
Skład: cukier, migdały (21%), skrobia, sproszkowane białko jaja, emulgatory: E475 – E471, substancje zagęszczające: guma ksantanowa (E415), aromaty.
Może zawierać śladowe ilości glutenu , mleka, soi , siarczyn oraz innych orzechów.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość Energetyczna: 1849 kJ/439 kcal
Tłuszcz: 11,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany: 75,5 g w tym cukry 64,8 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 6,3 g
Sól: 0,1 g
Masa netto: 200 g
Opakowanie typy doypack w kolorze brązowym
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek