Aquafaba jest to produkt naturalny i roślinny. Otrzymuje się ją poprzez bardzo długie gotowanie roślin strączkowych.
Aquafaba jest popularnym zamiennikiem białka jajecznego. Nadaje się nie tylko dla wegan, a również dla osób ze skazą białkową, dla wszystkich prowadzących zdrowy tryb życia, dla eliminujących gluten w diecie, ale także dla tych, dla których istotna jest zdrowa i wolna od chemicznych dodatków żywność. Wystarczy ubić i powstaje puszysta masa. Można przygotować z niej bezy, delikatne musy, dodawać do zdrowych słodyczy czy robić majonez (bez cholesterolu i o mniejszej wartości kalorycznej od tradycyjnego).
Warunki przechowywania: w temperaturze pokojowe w wilgotności do 60%
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek