KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Creme patisserie (1 l) - Meggle

1499

w tym 8% vat

- +

Wysyłka: 24 h

Marka: Meggle

Nr produktu: 30484

Nr kat: 0303032902573

Opis produktu
Creme Patisserie Meggle - prosty i szybki w przygotowaniu krem do ubijania na bazie tłuszczów roślinnych, idealna baza do przygotowania deserów, oraz kremów do przekładania i dekorowania tortów, ciast, muffinek.

Wystarczy schłodzić w lodówce do temperatury 6-8 stipni Celsjusza, a następnie ubić mikserem. Creme Patisserie zwiększa swoją objętość czterokrotnie. Po ubiciu jest sztywny, trwały, trzyma kształt i nie opadnie przez długi czas. Można nim udekorować sałatki owocowe, galaretki, ciasta, można przekładać torty lub dekorować przy użyciu rękawa cukierniczego z tylką. Creme Patisserie może być również bazą do przygotowania innych kremów np krem czekoladowy.

Po otwarciu w lodówce temp. max.+8 i zużyć w ciągu 5 dni.

Schłodzić przed ubiciem do temperatury 6-8 stopni Celsjusza.

Skład: Woda, olej palmowy (całkowicie uwodorniony) 25%, cukier 12%, BIAŁKA MLEKA, emulgatory: E 472b, E 322 (SOJA) E 460, E 472e; stabilizatory: E 460, E 466, E 340; aromat; barwnik: beta-karoten.

Wartość odżywcza w 100ml
Wartość energetyczna: 1257 kJ/300 kcal
Tłuszcz: 28 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 27g
Węglowodany: 12 g w tym cukry 12g
Białko: 0,8g
Sól: 0,1g

Waga: 1000 ml

* * *
Przepis na krem czekoladowy:

- 500 ml Creme Patisserie Meggle
- 4 jajka
- 200g cukru
- 250g czekolady 80%

Czekoladę rozpuszczamy i pozostawiamy do wystudzenia. Ubijamy mikserem uprzednio schłodzony Creme Patisserie. Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę. Dodajemy wystudzoną, ale płynna czekoladę i dalej ubijamy. Następnie dodajemy ubity Creme Patisserie. Krem można użyć do dekoracji lub przedkładania.
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka