Czekolady Callebaut to najwyższej jakości, tradycyjne belgijskie czekolady.
Pastylki Callebaut Ruby zawierają i 47,3% kakao. Delikatna czekolada z intensywnym smakiem owoców. Idealna do deserów. Można ją stosować w produkcji sosów czekoladowych, ganache, nadzień, lodów oraz wielu innych czekoladowych deserach. Dzięki zwiększonej zawartości masła kakaowego, czekolada po obróbce termicznej posiada wyjątkowy połysk. Forma niewielkich pastylek ułatwia rozpuszczanie oraz dozowanie czekolady.
Czekolada Ruby, czyli rubinowa, a właściwie różowa, produkowana jest z ziaren kakaowca uprawianego w Ekwadorze, Brazylii i na Wybrzeżu Kości Słoniowej. Swój kolor i lekko owocowy smak zawdzięcza nie dodatkom czy barwnikom, ale specjalnemu procesowi produkcji, opatentowanego przez Barrego Callebauta. Prace nad tym procesem trwały ponad 10 lat, a firma Callebaut jest jedynym dostawcą na świecie czekolady Ruby, która pojawiła się na rynku dopiero 2017 roku.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek