KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Mieszanka do glazury lustrzanej na tort (350 g), czerwona - Lepicerie du chef - ScrapCooking

3999

w tym 23% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: ScrapCooking

Nr produktu: 26620

Nr kat: EDC8743

Opis produktu
Mieszanka do przygotowania glazury lustrzanej na tort, w czerwonym kolorze.

Jednym z najpopularniejszych od kilku sezonów sposobów dekoracji wypieków jest pokrycie ich polewą lustrzaną. Takie wypieki są bardzo eleganckie i tak efektowne, że nie wymagają żadnych dodatkowych dekoracji.
Polewa lustrzana daje idealnie gładką i błyszczącą powierzchnię, jest przy tym miękka i łatwo poddaje się krojeniu. Polewą można również dekorować desery: musy, kremy czy panna cottę.

Sposób użycia:
Ciasto lub deser schłodź w lodówce, lub jeszcze lepiej w zamrażalniku. Jeśli ciasto jest obłożone kremem musi mieć idealnie wygładzoną powierzchnię.
Odmierz 400 ml wody i połącz w garnku z połową opakowania mieszanki do polewy lustrzanej. Wymieszaj bardzo dokładnie, tak by nie było żadnych grudek. Mieszankę doprowadź do wrzenia i gotuj przez 30 sekund.
Dodaj kolejne 200 ml wody i wszystko razem wymieszaj, najlepiej przy pomocy miksera.
Wyjmij ciasto z zamrażalnika i ustaw je na niedużym podwyższeniu. Pod spód podłóż tacę wyłożoną folią lub papierem do pieczenia.
Przy pomocy termometru cukierniczego sprawdź jaką temperaturę ma polewa. Idealna temperatura to 35°C. Polewa chłodniejsza będzie za szybko zastygać i nie da idealnie gładkiej powierzchni.

Polewę wylewaj zaczynając od środka, powoli przechodząc do brzegów. Powinna swobodnie spłynąć pokrywając całe boki ciasta.
Gdy polewa zastygnie ostrym nożem odetnij jej nadmiar u spodu. Ciasto wstaw do lodówki na 2 - 3 godziny, aby polewa całkowicie zastygła.

Składniki: syrop glukozowy, woda, cukier, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, stabilizator: pektyny, korektory kwasowości: E330, E331, skrobia modyfikowana, środek konserwujący: E202, kolor: E129 *. Może zawierać śladowe ilości orzechów, glutenu, jajek, mleka, sezamu, łubinu, soi, ryb, orzeszków ziemnych, siarczynów

Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 1641 kJ/236 kcal, tłuszcze 0,4 g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe
Łatwe mycieŁatwe mycie
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka