KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Zestaw do gulaszu - oryginalne produkty węgierskie!

3499

w tym 8% vat

Produkt wyprzedany.

Nr produktu: 17851

Opis produktu


Ten produkt został już wyprzedany i nie będzie w najbliższym czasie dostępny. Ale są tysiące innych, atrakcyjnych produktów.

Mamy dla Ciebie miły upominek - 5% rabatu na wszystko, co nie jest aktualnie w promocji :)

Twój bon: X1A64Y03

Aby skorzystać z bonu i otrzymać rabat 5% na wszystkie produkty,
które nie są objęte promocją i wyprzedażą oraz darmową dostawą:
- włóż wybrane produkty do koszyka,
- podczas składania zamówienia w odpowiednie pole wpisz bon (zwróć uwagę na wielkość liter),
- wszystkie ceny produktów nieobjętych promocją zostaną obniżone o 5%,
- wypełnij do końca formularz,
- i... czekaj na swoją paczkę :)

Życzymy udanych zakupów. W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub e-mail - szczegóły na stronie kontakt.

Zestaw przypraw i dodatków, dzięki którym przygotujesz przepyszny węgierski gulasz!

W skład zestawu wchodzi:
- wędzona papryka słodka łagodna w proszku (100 g)
- przyprawa węgierska ostra (100 g) - Kalosca
- zacierki Tarhonya z mąki durum 8-jajeczny (200 g) - Soos Teszta

Dzięki temu zestawi możesz ugotować na przykład prawdziwy węgierski gulasz z mięsa wołowego z kluseczkami tarhonya.

Składniki: 1 kg mięsa wołowego ( najlepsza jest wołowina zadnia), 10 dkg słoniny wędzonej, 1 mały przecier pomidorowy, przyprawa do gulaszu około 30 g, papryka mielona wędzona - 3 czubate łyżki stołowe, 4 cebule, szklanka czerwonego wytrawnego wina, sól do smaku, odrobina wody, ostry przecier paprykowy do dosmaczenia dla tych, którzy lubią ostre dania.

Przygotowanie: do garnka lub kociołka wrzucamy pokrojoną w kostkę wędzoną słoninę. Gdy się roztopi i zostaną niewielkie skwareczki dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, delikatnie solimy. Szklimy cebulę, delikatnie ją soląc. Gdy cebula jest już mocno zeszklona - najważniejsze zadanie - dodajemy paprykę, wrzucając dosłownie na kilkanaście sekund na gorący tłuszcz, żeby zachowała niesamowity czerwony kolor, jednak szybciutko zdejmujemy, żeby nie zgorzkniała. Trudna, acz pożyteczna sztuczka da niesamowite efekty. Teraz dodajemy pokrojone w niewielką kostkę mięso gulaszowe. Mieszamy i podkręcamy ogień, żeby mięso szybko się "zamknęło" z zewnątrz, i było soczyste w środku. Gdy się przysmaży ze wszystkich stron, dolewamy wino, uzupełniamy wodą tak, aby było ledwo przykryte i dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawę do gulaszu.
Tak dusimy do miękkości, podajemy z kluseczkami Tarhonya. Możemy doostrzyć, jeśli lubimy ostre dania dodając niewielką ilość przecieru ostrego.

Skład:
Wędzona papryka słodka łagodna w proszku: słodka łagodna mielona papryka wędzona
Przyprawa węgierska łagodna: mielona papryka łagodna, mielone warzywa: cebula, kminek, listek laurowy, pomidory, sól kuchenna
Zacierki Tarhonya z mąki durum 8-jajeczny: mąka pszenna durum (zawiera gluten), świeże jajka

Waga netto: 400 g

Kraj pochodzenia: Węgry

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Termin przydatności do spożycia: minimum 6 miesięcy od daty zakupu
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Wybierz kategorię:

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka