KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Wałek drewniany do domowej produkcji makaronu tagliatelle - Eppicotispai

2299

w tym 23% vat

Produkt wyprzedany.

Marka: Eppicotispai

Nr produktu: 15888

Nr kat: 86/T

Opis produktu


Ten produkt został już wyprzedany i nie będzie w najbliższym czasie dostępny. Ale są tysiące innych, atrakcyjnych produktów.

Mamy dla Ciebie miły upominek - 5% rabatu na wszystko, co nie jest aktualnie w promocji :)

Twój bon: X1A64Y03

Aby skorzystać z bonu i otrzymać rabat 5% na wszystkie produkty,
które nie są objęte promocją i wyprzedażą oraz darmową dostawą:
- włóż wybrane produkty do koszyka,
- podczas składania zamówienia w odpowiednie pole wpisz bon (zwróć uwagę na wielkość liter),
- wszystkie ceny produktów nieobjętych promocją zostaną obniżone o 5%,
- wypełnij do końca formularz,
- i... czekaj na swoją paczkę :)

Życzymy udanych zakupów. W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub e-mail - szczegóły na stronie kontakt.

Specjalny drewniany ryflowany wałek do domowego przygotowania tagliatelle.

Wykonany z drewna brzozowego wysokiej jakości. Wygodny do używania, dzięki ergonomicznym zakończeniom ułatwiającym wałkowanie ciasta. Jednorazowo za pomocą wałka można przygotować 26 nitek tagliatelle o szerokości 5 mm.

Sposób użycia:
1. przygotuj ciasto makaronowe według przepisu i podziel je na kilka części
2. rozwałkuj ciasto na płaty równej grubości zwykłym wałkiem.
3. podsyp pod i na ciasto troszkę mąki, aby makaron nie sklejał się
4. użyj wałka do tagliatelle, mocno dociskając go do płatu makaronowego
5. delikatnie zdejmij makaron ze stolnicy i rozwieś go na suszarce do makaronu, aby podsuszył się, a następnie ugotuj
6. sam decydujesz, jaką długość będzie miał makaron - wszystko zależy od długości, na jaką rozwałkujesz ciasto

Zalecane mycie ręczne i wysuszenie po umyciu. Zalecana okresowa konserwacja: przed pierwszym użyciem należy natrzeć narzędzie oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym i umyć w gorącej wodzie. Po tej czynności pozostawić do całkowitego wyschnięcia. Gdy wałek będzie już suchy, czynność powtórzyć. Resztki ciasta z wałka najlepiej usunąć wcierając dłonią w wałek sól.

Materiał: drewno brzozowe

Długość całkowita: 32 cm
Długość powierzchni roboczej (wałkującej): 15,8 cm
Średnica: 4 cm
Ryflowanie wałka: co 5 mm

Kraj pochodzenia: Włochy

Eppicotispai to włoska firma zajmująca się między innymi produkcją akcesoriów do domowej produkcji makaronu.
Świeży makaron zrobiony własnoręcznie w domu smakuje najlepiej i wie o tym każdy. Wbrew pozorom samodzielny wybór makaronu wcale nie jest trudny, a efekty zaskoczą rodzinę i znajomych. Wystarczy poza odpowiednim sprzętem, mieć troszkę czasu, chęci, dobry przepis na ciasto i sukces murowany.
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

Opinie o :
Wałek drewniany do domowej produkcji makaronu tagliatelle - Eppicotispai

O, to jest fajna rzecz. Lubię bardzo makarony, a domowe - szczególnie. No i teraz mogę zabłysnąć własnoręcznie zrobionym tagliatelle.

dorchowska@wp.pl [2015 /8 /17 8 :2:49]

KATEGORIE

Wybierz kategorię:

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka