KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Wałek drewniany do ravioli (długość: 50 cm) - Eppicotispai

5699

w tym 23% vat

Produkt wyprzedany.

Marka: Eppicotispai

Nr produktu: 15885

Nr kat: 86/50

Opis produktu


Ten produkt został już wyprzedany i nie będzie w najbliższym czasie dostępny. Ale są tysiące innych, atrakcyjnych produktów.

Mamy dla Ciebie miły upominek - 5% rabatu na wszystko, co nie jest aktualnie w promocji :)

Twój bon: X1A64Y03

Aby skorzystać z bonu i otrzymać rabat 5% na wszystkie produkty,
które nie są objęte promocją i wyprzedażą oraz darmową dostawą:
- włóż wybrane produkty do koszyka,
- podczas składania zamówienia w odpowiednie pole wpisz bon (zwróć uwagę na wielkość liter),
- wszystkie ceny produktów nieobjętych promocją zostaną obniżone o 5%,
- wypełnij do końca formularz,
- i... czekaj na swoją paczkę :)

Życzymy udanych zakupów. W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub e-mail - szczegóły na stronie kontakt.

Drewniany wałek zaprojektowany specjalnie do domowego przygotowywania ravioli.

Produkowany z wysokiej jakości drewna brzozowego wałek, to wygodne, ergonomiczne narzędzie.

Jednorazowo z pomocą wałka przygotować można aż 44 ravioli o wymiarach 3 na 4cm. Możesz zapomnieć o wykrawaniu pojedynczych kwadratów. Wałek umożliwia szybkie wycinanie idealnie równych ravioli.

Sposób użycia:
1. przygotuj ciasto makaronowe według przepisu i podziel je na 2 części
2. rozwałkuj ciasto na 2 płaty równej grubości zwykłym wałkiem.
3. użyj wałka do ravioli na pierwszym płacie ciasta, który zaznaczy kwadraty do wycięcia ravioli
4. wypełnij otrzymane kawałki ravioli nadzieniem
5. ciasto pomiędzy nadzieniem posmaruj delikatnie wodą, przykryj drugim płatem ciasta, dociśnij przy pomocy wałka do ravioli, a później ręcznie palcami, żeby je dobrze posklejać
6. użyj wykrawaczki lub noża, żeby wyciąć pojedyncze ravioli
7. wrzuć do gorącej osolonej wody i gotuj 2 minuty od momentu wypłynięcia

Zalecane mycie ręczne i wysuszenie po umyciu.

Aby wydłużyć żywotność wałka zaleca się także okresową konserwację przy użyciu olei jadalnych.

Resztki ciasta z wałka najłatwiej usuwać wcierając dłonią sól.

Materiał: drewno brzozowe

Długość całkowita: 50 cm
Długość powierzchni roboczej (wałkującej): 36 cm
Średnica: 5,5 cm
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Wybierz kategorię:

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka