KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Podpuszczka roślinna do produkcji serów (pojemność: 30 ml) - Beaugel 4

599

w tym 23% vat

Produkt wyprzedany.

Nr produktu: 11472

Opis produktu


Ten produkt został już wyprzedany i nie będzie w najbliższym czasie dostępny. Ale są tysiące innych, atrakcyjnych produktów.

Mamy dla Ciebie miły upominek - 5% rabatu na wszystko, co nie jest aktualnie w promocji :)

Twój bon: X1A64Y03

Aby skorzystać z bonu i otrzymać rabat 5% na wszystkie produkty,
które nie są objęte promocją i wyprzedażą oraz darmową dostawą:
- włóż wybrane produkty do koszyka,
- podczas składania zamówienia w odpowiednie pole wpisz bon (zwróć uwagę na wielkość liter),
- wszystkie ceny produktów nieobjętych promocją zostaną obniżone o 5%,
- wypełnij do końca formularz,
- i... czekaj na swoją paczkę :)

Życzymy udanych zakupów. W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub e-mail - szczegóły na stronie kontakt.

Naturalna podpuszczka z kultury pleśni Rhisomucor miehei jest najlepsza do domowej produkcji serów całkowicie bez dodatków produktów zwierzęcych. Przy jej pomocy zrobisz w domu pyszne sery z mleka krowiego, owczego oraz koziego.

Długi okres przydatności, łatwe dawkowanie (dzięki niezbyt dużemu stężeniu, nie dodasz jej za dużo) oraz praktyczne opakowanie (szklana, ciemna butelka z kroplomierzem) sprawią, że będziesz używał jej chętnie i bez problemu.

Dawkowanie:
twarożki, serki kwasowe: 2 krople na 1 litr mleka
serki kwasowo-podpuszczkowe dojrzewające: 4-6 kropli na 1 litr mleka
sery miękkie i półtwarde: 8-10 kropli na 1 litr mleka

Buteleczka o pojemności 30 ml wystarczy Ci na około 400 litrów mleka (w zależności od wytwarzanych serów). Podpuszczkę należy wymieszać z małą ilością wody, dodać do mleka i bardzo dokładnie z nim wymieszać.

Przy przechowywaniu w zamkniętej oryginalnej butelce, w miejscu zaciemnionym, w temperaturze 4-8 C podpuszczka zachowuje 100% swoich właściwości do końca okresu przydatności.

Podpuszczka znajduje się w buteleczce z grubego i ciemnego szkła, która jest zaopatrzona w praktyczny kroplomierz. Buteleczka jest zakręcona nakrętką w plombą - więc masz pewność jakości i świeżości kupowanej podpuszczki.

Skład: koagulant roślinny otrzymany w wyniku fermentacji Mucor Miehei)

Podpuszczkę należy przechowywać w temperaturze 4-8 stopni (górna półka lodówki)

Zawartość: 30 ml

Koagulant Beaugel składa się z koagulantu pochodzenia mikrobiologicznego i soli. Produkt ma certyfikat Kosher i Halal i nadaje się również do produkcji serów wegetariańskich.

Opinie o :
Podpuszczka roślinna do produkcji serów (pojemność: 30 ml) - Beaugel 4

Polecam do domowej produkcji serów! wychodzą doskonałe :up:

aneta14462@wp.pl [2015 /6 /22 8 :30:58]

Polecam !

Wercia [2015 /6 /17 15 :7:10]

Podpuszczka świetnej jakości. Polecam.

ulawol@op.pl [2015 /5 /27 17 :8:22]

Bardzo pomocna. Ser wyszedł bardzo dobry. Polecam.:)

Aurelka1 [2015 /4 /19 9 :35:33]

Kupiłam dla koleżanki, mówi że dobra :)

vinca_minor [2015 /3 /31 8 :37:34]

Produkt polecam bardzo gorąco. Sery fantastyczne. Brakuje mi tylko w ofercie kultur starterowych.

Paulap [2014 /10 /25 18 :55:55]

:) Wspaniała, ser zrobiony w błyskawicznym tempie i smakujący całej rodzinie.

urbanska [2014 /5 /21 9 :28:58]

KATEGORIE

Wybierz kategorię:

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka