Produkt niesłychanie poszukiwany, sprawdzi się w każdej kuchni, w której gotuje się kapustę faszerowaną czy też "gołąbki". W kuchni polskiej używa się do tego celu kapusty świeżej, na południu kapusty kwaszonej w całych liściach.
Plusem jest to, że wystarczy wyjąć ze słoika duże liście, przepłukać je wodą, nafaszerować, i gotować lub zapiekać. Sprawdzą się zarówno w kuchni wegetariańskiej jak i mięsnej.
Zalety produktu:
- łatwość robienia - otwierasz paczkę i zaczynasz faszerować liście tak jak zwykle, mięsem, warzywami, kaszą - tak jak lubisz, ale nie musisz ich długo przygotowywać;
- konkretny smak - liście kiszonej kapusty dają wyjątkowy smak, bardziej konkretny, gdy zrobisz gołąbki w pomidorowym sosie, będzie on słodko-kwaśny;
- szybkość duszenia - liście dzięki kiszeniu szybciej się gotują, są bardziej miękkie i zarazem mniej się rwą;
- nowość na stole - zaskoczysz przyjaciół, rodzinę ciekawym, innym i bardzo smacznym daniem;
- możesz je robić zarówno w garnku na kuchence, ale tak
- Zalewa: kiszonkowa, nie zawiera octu
Waga netto całkowita: 600 gram
Zalewa: kiszonkowa, nie zawiera octu
Skład: kapusta, woda, sól kuchenna, sacharynian sodu, przyprawy, benzoesan sodu, kwasek cytrynowy
Kraj pochodzenia: Węgry
Termin przydatności: 2 marca 2024
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek