W foremce jednorazowo można zrobić 6 czekoladek lub 3 pełne piernikowe ludziki.
Foremka jest wykonana z przezroczystego plastiku
Sposób przygotowania pralin za pomocą foremki:
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej (jeśli chcesz zabarwić białą czekoladę barwnikiem, dodaj go do rozpuszczonej czekolady). Należy uważać, by czekolady nie przegrzać, bo zmieni swoją konsystencję.
Rozpuszczoną czekoladą pokryj wgłębienia w foremce (najłatwiej to zrobisz, przelewając wcześniej rozpuszczoną czekoladę do woreczków do dekorowania lub, jeśli używasz kuchenki mikrofalowej, możesz czekoladę od razu rozpuścić w woreczku).Wstaw do lodówki do przestudzenia.
Po wyjęciu z lodówki wypełnij czekoladowe zagłębienia nadzieniem - musi być w temperaturze pokojowej, by nie rozpuściło czekolady.
Po wypełnieniu nadzieniem, przykryj pralinę warstwą rozpuszczonej czekolady. Ponownie wstaw do lodówki do całkowitego wystygnięcia.
Foremki są idealne by stworzyć tzw. hot coca bombs. Żeby je przygotować półkule wypełniamy rozpuszczalnym kakao i piankami marshmallow. Gotowe bomby czekoladowe umieszczamy w kubku i zalewamy gorącym mlekiem.
Hot cocoa bombs można udekorować posypkami i białą czekoladą. Hot coca bombs można też zrobić z białej (różowej) czekolady i udekorować ciemną.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek