KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Bułeczki jajeczne z rozmarynem i mąką z pestek dyni.

Dodano: 2018-07-17

To nowa odsłona bułeczek jajecznych, ale nieco zmodyfikowana. Wzbogaciliśmy je o mąkę z pestek dyni, otręby, a zamiast suszonego oregano dodaliśmy świeży rozmaryn. To zdrowsza i według nas smaczniejsza wersja zwykłego, nudnego pieczywa. Nam smakują z awokado i dipem z buraków

Bułeczki jajeczne z rozmarynem i mąką z pestek dyni.

skladniki na bułeczki:
 
- 3 jajka
- 1 łyżka posiekanego, świeżego rozmarynu
- 3 łyżki mąki z pestek dyni
- 3 łyżki otrab owsianych
- 3 łyżki otrąb żytnich
- Sól i pieprz
- 2 szczypty kwaśnego winianu potasu (cream of tartare)
 
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z kwaśnym winianem potasu. Dodajemy żółtka i dalej ubijamy. Dodajemy mąkę, otręby, rozmaryn, sól i pieprz i mieszamy szpatułą.

Na metalową formę do pieczenia wyłożoną papierem nakładamy łyżką niewielkie porcje wielkości racuchów. Pierzemy około 15 min, aż będą zrumienione. Zostawiamy aż przestygną i w tym czasie możemy przygotować dodatki.
 
My proponujemy dip z buraka, awokado (dojrzałe) i rukolę
  

    
Składniki na dip z buraka:
 
- ugotowany burak – powinien być miękki.
- 2 ząbki czosnku
- 100 ml twarożku koziego
- łyżka octu winnego
- sól i pieprz
 
Będziemy jeszcze potrzebować:
 
- dojrzałe awokado
- garść rukoli
 
Buraka blendujemy z czosnkiem, octem, twarożkiem i przyprawami na gładką masę. Smarujemy tym płaską stronę naszych bułeczek. Układamy na tym kawałeczki awokado, na wierzch jeszcze po kilka listków rukoli.

Smacznego.
  
  

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka