KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Guacamole - najlepszy przyjaciel nachosów

Dodano: 2018-06-27

To bardzo imprezowa potrawa, niezastąpiony dodatek do tortilla chips. Równie dobrze sprawdzi się na grzankach, czy jako sos do mięs z grilla. Chyba nie musimy wspominać że awokado to ogromna skarbnica witamin, minerałów i dobrych tłuszczy. Spróbujcie z jajkiem sadzonym na grzance: na gorącą grzankę nakładamy warstwę guacamole, a na kładziemy jajko sadzone.

Guacamole - najlepszy przyjaciel nachosów

Skłądniki:
  
- dojrzałe awokado
- papryczka chilli
- ząbek czosnku
- garść świeżej kolendry
- sok z limonki
- sól i pieprzy
 
Przygotowanie:
  
Rozgniatamy czosnek, siekamy papryczkę chilli i listki kolendry, awokado rozgniatamy widelcem, wszystko razem mieszamy, dodajemy sól, pieprz i sok z limonki. Można wszystko wrzucić do blendera - wtedy otrzymamy gładką masę. Gdy rozgniatamy widelcem konsystencja jest niejednolita i grudkowata. Co kto lubi.
 
Zamiast świeżej papryczki chilli możemy użyć w tej proszku lub zmielić suszoną.
Oczywiści guacamole podajemy w małych miseczkach jako dodatek do chipsów lub dań meksykańskich, ale sugerujemy spróbować w taki oto sposób:
   

  
Smacznego.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka