KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Salsa to nie tylko gorący taniec

Dodano: 2018-06-27

Salsa to pikantny, meksykański sos na bazie pomidorów i świeżych ziół. Najlepszy jest ze świeżych, dojrzałych w słońcu pomidorów. Jeśli ich nie mamy, można wykorzystać pomidory z puszki. Salsę zwykle podaje się do tortilla chips i dań meksykańskich, ale również urozmaici nasze mięsa z grilla. Spróbujcie salsę z grzankami z bagietki, skropionych wcześniej oliwą.

Salsa to nie tylko gorący taniec

Składniki:
  
- 4 duże dojrzałe pomidory
- 1 czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę
- 1 posiekana papryczka jalapeno
- 1 ząbek czosnku
- sok z połówki limonki
- 2 łyżki oliwy
- garść posiekanych liści kolendry
- 1 łyżeczka chilli
- sól
 
Przygotowanie:
 
Sparzone pomidory obieramy ze skórki. Kroimy na świartki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Siekamy drobno czosnek, cebulę, kolendrę, papryczki japaeno. Łączymy wszystkie składniki, dodajemy sół, sok z limonki, chilli, oliwę, mieszamy i zostawiamy w lodówce na pół godziny, by składniki się połączyły.

Smacznego.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka