KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Pikantne jaja - druga odsłona

Dodano: 2018-03-27

Tylki do dekoracji ciast i babeczek można z powodzeniem wykorzystać do faszerowania jaj. A jeśli zrobimy to zestawem do trójkolorowych dekoracji, uzyskamy bardzo ciekawy efekt. Będzie smacznie i apetycznie. Przepis na nadzienie jest bardzo prosty i można go szybko przygotować. Jeśli zgromadzimy kilka produktów w naszej lodówce, możemy wykorzystać ten pomysł, gdy zaskoczą nas niespodziewani goście. Oczywiście, takie jajka będą pięknie się prezentować na wielkanocnym stole.

Pikantne jaja - druga odsłona

Czego potrzebujemy:

• 12 jajek
• 2 opakowanie serka kremowego (np. Almette, Philadelphia, Twój Serek - Piątnica)
• szklanka majonezu
• 4 łyżki stołowe pasty Paprikakrem - Kaloscai (łagodna)
• 1 łyżka stołowa pasty Paprikakrem - Edes (ostra)
• 1/2 łyżku przyprawy curry
• 1/2 łyżku kminu rzymskiego
• 1/2 łyżku kurkumy
• 2 łyżki posiekanej kolendry
• sól i pieprz

Gotujemy jajka na twardo. Studzimy. Obieramy, kroimy na pół i oddzielamy żółtka od białek.

Przygotowujemy trzy rodzaje nadzienia:
   


1. Żółtka, majonez, curry, kurkumę, kmin rzymski, pół łyżki ostrej pasty Paprikakrem, sół i pieprz miksujemy na gładką masę.

2. Jedno opakowanie serka, łagodną pastę Paprikakrem, pół łyżki ostrej pasty Paprikakrem miksujemy na gładką masę. Nie dodajemy soli, bo pasta jest słona.

3. Trzecie nadzienie stanowi serek śmietankowy. Pownieważ pozostałe pasty sa dość pikantne i wyraziste w smaku, serek pozostawiamy bez przypraw.

Przygotowujemy zestaw do trójkolorowych dekoracji. Każdy z trzech woreczków wypełniamy innym nadzieniem. Przy pomocy tylki 1M napełniamy jajka nadzieniem. Każde jajko posypujemy posiekaną kolendrą i gotowe.
    

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka