Szakszuka, co w dosłownym tłumaczeniu znaczy wielki bałagan, pochodzi z Tunezji. Danie składa się z podsmażonych na patelni warzyw, najczęściej cebuli, pomidorów i papryki oraz mięsa, na które rozbija się jajka, a następnie zapieka się wszystko razem w ceramicznym naczyniu. Jak sama nazwa wskazuje, można tam dodać różne warzywa i rożne formy mięsa, czyli bekon, chorizo, salami, wszystko, co nam podpowiedzą sezonowa dostępność warzyw, rodzinne tradycje, wakacyjne wspomnienia czy też nasza wyobraźnia.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek