Pikantne jaja

Dodano: 2018-02-21

Święta wielkanocne to przede wszystkim jajka w przeróżnej postaci: pisanki, kraszanki, malowanki – jednym słowem jajka zdobione. My lubimy zdobić jajka, które znajdą się na naszym talerzu i które zamierzamy zjeść ze smakiem. Ugotowane na twardo jajka, wypełnione pikantnym nadzieniem, urozmaicą nie tylko wielkanocny stół. A już na pewno zrobimy wrażenie podczas niespodziewanej wizyty teściowej.

Pikantne jaja

Czego potrzebujemy:

• 12 jajek
• Pół szklanki gęstej śmietany
• ¼ szklanki majonezu
• 2 łyżki stołowe drobno posiekanych papryczek jalapenio
• 2 łyżki musztardy
• ¼ szklanki sosu barbecue
• 2 łyżki posiekanego szczypiorku

Gotujemy jajka na twardo. Studzimy. Obieramy, kroimy na pół i oddzielamy żółtka od białek.

Przygotowujemy trzy rodzaje nadzienia:

1. Dwie łyżki śmietany, połowę majonezu, papryczki jalapeno, musztardę i 6 żółtek miksujemy na gładką masę.

2. Drugą połowę majonezu i sos barbecue łączymy z pozostałymi żółtkami i miksujemy na gładką masę.

3. Trzecie nadzienie stanowi gęsta śmietana.

Przygotowujemy zestaw do trójkolorowych dekoracji. Każdy z trzech woreczków wypełniamy innym nadzieniem. Przy pomocy tylki 1M napełniamy jajka nadzieniem. Każde jajko posypujemy szczypiorkiem i gotowe.
               




Inspirowane przepisem ze strony:  Wilton.com

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka