KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Pieczone kotlety z buraków

Dodano: 2017-07-10

Pieczone kotlety z buraków to przepis na te smaczne polskie warzywa w nowej odsłonie. Przygotowanie takich smacznych kotletów z buraków nie zajmie wiele czasu, a walory smakowe będą nieocenione. Taki obiad to samo zdrowie. To porcja witamin i ważnych składników odżywczych bez żadnych dodatkowych tłuszczów. Bez żadnych oporów pieczone kotlety z buraków mogą jeść osoby, które chcą zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Pieczone kotlety z buraków będą świetnie smakować z lekkim dipem koperkowym lub ketchupem.

Pieczone kotlety z buraków

40 minut | Porcje: 4-6

0,5 kg buraków gotowanych
4 łyżki mąki słonecznikowej lub pszennej
3 łyżki bułki tartej
2 łyżki chrzanu tartego
1 jajko
pęczek koperku
sól
pieprz

  1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
  2. Buraki zetrzeć na tarce. Zostawić na 10 minut na durszlaku, aby ociekły. Przełożyć do miski.
  3. Koperek drobno posiekać.
  4. Dodać mąkę słonecznikową lub pszenną, bułkę tartą i jajko. Doprawić solą i pieprzem.
  5. Z masy buraczanej formować kotlety. Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika.
  6. Piec 30 minut.
  7. Podawać posypane koperkiem z lekkim dipem lub ketchupem.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka