KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Omlet z fetą, papryką i jarmużem

Dodano: 2017-06-27

Jajka to bardzo smaczny pomysł na śniadanie. Tradycyjny omlet zwykły omlet zyska niesamowity smak i piękny wygląd dzięki dodatkowi słonej fety, kolorowych papryk i zdrowego jarmużu. Przepis na omlet z fetą, papryką i jarmużem jest bardzo łatwy, a efekt końcowy bardzo smaczny. Będzie świetnie smakował ze świeżym chrupiącym pieczywem i z dodatkiem łagodnego lub pikantnego keczupu. Omlet z fetą, papryką i jarmużem to śniadanie pełnowartościowe i zdrowe.

Omlet z fetą, papryką i jarmużem

Porcje: 4 | Czas: ok. 40 minut

6 jajek
1 szklanka posiekanego jarmużu
1/2 żółtej papryki
1/2 czerwonej papryki
1 opakowanie sera feta (150 g)
1 duży ząbek czosnku
1 łyżka masła
sól
świeżo mielony czarny pieprz

  1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
  2. Jajka wbić do dużej miski. Ubić trzepaczką na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem.
  3. Papryki pokroić w kostkę i dodać do masy jajecznej. Wymieszać.
  4. Ser feta pokroić w kostkę i dodać do masy jajecznej. Wymieszać.
  5. Czosnek pokroić w cienkie plasterki. Dodać do masy jajecznej. Wymieszać.
  6. Dodać jarmuż. Wymieszać.
  7. Formę do pieczenia wysmarować masłem. Przelać na nią masę jajeczną.
  8. Piec 20 minut.
  9. Podawać na śniadanie z ulubionym świeżym pieczywem.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka