KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Zupa marchewkowa z ananasem

Dodano: 2017-06-21

Ta zupa marchewkowa przypomina smak dzieciństwa. Ten przepis na zupę marchewkową to jej nowa odsłona. Zupa ma egzotyczną nutę, którą są kawałki świeżego ananasa. Ta niecodzienna para, czyli marchewka i ananas, doskonale się ze sobą łączą, a pikanterii dodaje świeżo mielony czerwony pieprz. Przepis na zupę marchewkową z ananasem jest prosty i sprawdzony, dlatego każdy poradzi sobie z nim bez problemu.

Zupa marchewkowa z ananasem

Czas: 30 minut | Porcje: 4

1/2 kg marchewki
2 szklanki bulionu drobiowego z kawałkami mięsa
1 pietruszka
1 cebula
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
1 łyżka masła
1/2 ananasa
1 łyżeczka suszonego tymianku
sól
świeżo mielony czarny pieprz
świeżo mielony czerwony pieprz (można zastąpić czarnym)

  1. Cebulę pokroić w piórka. Marchewki i pietruszkę obrać i pokroić w plastry. Ananasa pokroić na cząstki.
  2. Na patelni rozgrzać masło. Smażyć na nim cebulę, aż się zeszkli.
  3. Dodać marchewki i pietruszkę. Smażyć, aż warzywa zmiękną, ok. 5-6 minut.
  4. Bulion zagotować. Mięso pokroić na małe kawałki.
  5. Do bulionu dodać smażone warzywa. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut. Zestawić z ognia.
  6. Ugotowaną zupę zmiksować na krem. Dodać jogurt i wymieszać. Doprawić tymiankiem, solą i czarnym pieprzem. Miksować kolejne 2-3 minut.
  7. Połowę kawałków ananasa wymieszać z zupą.
  8. Zupę podawać w głębokich talerzach lub miseczkach. Na wierzchu ułożyć cząstki ananasa i posypać świeżo mielonym czerwonym pieprzem.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka