KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Bułeczki jajeczne z oregano

Dodano: 2017-06-08

Do przygotowania tych bułeczek z oregano wystarczą tylko trzy składniki. Nie zawierają mąki. Ich głównym składnikiem są jajka. Przepis jest bardzo prosty, a efekt końcowy i smakowy znakomity. Ziołowego aromatu dodaje tym bułeczkom jajecznym suszone oregano. Bułeczki jajeczne z oregano to smaczny zamiennik tradycyjnego pieczywa. Będą także pasować jako dodatek do sałatek.

Bułeczki jajeczne z oregano

czas: 30 minut | porcja: 12


3 jajka
1 łyżka oregano
2 szczypty winianu potasu (cream of tartare)
  1. Piekarnik nagrzej do 200 stopni.
  2. Jajka rozbij i oddziel żółtka od białek.
  3. Białka ubij z winianem potasu (cream of tartare).
  4. Dodaj żółtka i dalej ubijaj.
  5. Dodaj oregano i ubijaj na jednolitą masę ok. 2 minut.
  6. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Łyżką nakładaj porcje w kształcie okręgu.
  7. Piecz ok. 15 minut, aż bułeczki będą apetycznie zarumienione.
  8. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka