Danie idealne dla wszystkich, dla których nie ma obiadu bez kotleta.
ok. 1 godziny | porcje: na 8 kotletów
8 cienkich kotletów schabowych
40 g czerwonego pesto
1/3 bochenka chleba tostowego
1 mały pęczek natki pietruszki
1 spory ząbek czosnku
skórka otarta z jednej cytryny
40 g tartego cheddara
sól, pieprz
olej
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni (góra-dół, bez termoobiegu).
Przygotuj kruszonkę: rozdrobnij miąższ chleba (najlepiej w malakserze), drobno posiekaj czosnek i natkę, dodaj do miąższu. Do tego dodaj startą skórkę z cytryny i cheddar. Wymieszaj w malakserze.
Przygotuj kotlety: obsyp je solą i pieprzem, a z jednej strony rozprowadź pesto. Na tę stronę nasyp ok. 15 g kruszonki. Układaj kotlety w naczyniu żaroodpornym, które najpierw spryskasz oliwą lub olejem.
Piecz ok. 20 minut, aż kruszonka zrobi się złocista.
Podawaj z puree ziemniaczano-groszkowym i z sałatką z pomidorów, cebuli i bazylii.
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek