KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Kotlety schabowe z kruszonką pietruszkową

Dodano: 2017-02-13

Danie idealne dla wszystkich, dla których nie ma obiadu bez kotleta.

Kotlety schabowe z kruszonką pietruszkową

ok. 1 godziny | porcje: na 8 kotletów

8 cienkich kotletów schabowych
40 g czerwonego pesto
1/3 bochenka chleba tostowego
1 mały pęczek natki pietruszki
1 spory ząbek czosnku
skórka otarta z jednej cytryny
40 g tartego cheddara
sól, pieprz
olej

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni (góra-dół, bez termoobiegu).
  2. Przygotuj kruszonkę: rozdrobnij miąższ chleba (najlepiej w malakserze), drobno posiekaj czosnek i natkę, dodaj do miąższu. Do tego dodaj startą skórkę z cytryny i cheddar. Wymieszaj w malakserze.
  3. Przygotuj kotlety: obsyp je solą i pieprzem, a z jednej strony rozprowadź pesto. Na tę stronę nasyp ok. 15 g kruszonki. Układaj kotlety w naczyniu żaroodpornym, które najpierw spryskasz oliwą lub olejem.
  4. Piecz ok. 20 minut, aż kruszonka zrobi się złocista.
  5. Podawaj z puree ziemniaczano-groszkowym i z sałatką z pomidorów, cebuli i bazylii.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka