KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Roladki z twarożkiem

Dodano: 2017-02-02

Roladki z bakłażanu z twarożkowym nadzieniem wszystkich wprawiają w zachwyt. To modne, popularne danie, które nie bez powodu cieszy się taką popularnością.

Roladki z twarożkiem

45 minut | porcje: 4-6

3 małe cukinie
3 małe bakłażany
40 g pestek dyni
40 g pestek słonecznika
40 g kremowego twarożku
250 ml oliwy
3 ząbki czosnku
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  1. Cukinie i bakłażany umyj, osusz i pokrój wzdłuż (razem ze skórą) w cienkie plastry. Czosnek obierz i rozgnieć. Plastry warzyw włóż do miski, zalej oliwą, dodaj sól, pieprz i czosnek, wymieszaj delikatnie, by ich nie uszkodzić i odstaw na pół godziny do lodówki.
  2. Pestki dyni i słonecznika wypraż na mocno rozgrzanej patelni. Kiedy lekko przestygną dodaj je do twarożku i wymieszaj. Masę przypraw solą i grubo zmielonym pieprzem.
  3. Plastry warzyw grilluj na niezbyt mocnym żarze przez 2 minuty z każdej strony. Po lekkim przestudzeniu każdy plaster posmaruj porcją twarożku i zwiń w rulonik. Ruloniki połóż na tacce aluminiowej i jeszcze chwilę podgrzewaj na grillu.

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka