KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Brokuły w sezamie podawane z kalafiorem i fasolką szparagową

Dodano: 2017-02-02

Brokuły w sezamie podawane z kalafiorem i fasolką szparagową

20 minut bardzo łatwe niedrogie danie Porcje: 4

średnia główka brokułów
nieduży kalafior
300 g żółtej fasolki szparagowej
3 ząbki czosnku
3 szalotki (można zastąpić cebulkami)
40 ml oleju
40 ml sosu sojowego
20 g sezamu
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
cukier

  1. Ziarna sezamu upraż na suchej patelni aż staną się złote. Czosnek i szalotki obierz i posiekaj. Brokuły dokładnie umyj, podziel na małe różyczki, a grubsze części pokrój w kostkę. Gotuj 5 minut na parze lub w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Kalafiora umyj, podziel na mniejsze kawałki i ugotuj na półtwardo w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Fasolkę umyj i odetnij końcówki i także ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu warzywa odcedź.
  2. W patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim szalotki oraz czosnek. Dodaj odcedzone warzywa i chwilę smaż mieszając. Obficie skrop wszystko sosem sojowym, posyp ziarnem sezamowym, przypraw odrobiną pieprzu, wymieszaj i podawaj.

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka