KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Smażony na patelni filet z pstrąga w sosie serowym

Dodano: 2017-01-30

Filety z pstrąga z patelni w sosie serowym z zieloną nutą to danie łatwe, szybkie i bardzo smaczne. Zadowoli nawet wyjątkowych i wybrednych smakoszy!

Smażony na patelni filet z pstrąga w sosie serowym

20 minut | porcje: 4

600 g filetów z pstrąga
25 ml oliwy
5 ml soku z cytryny
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
100 g sera rokpol
60 ml kwaśnej i gęstej, 22 % śmietany
5 g zielonego pieprzu z zalewy
5 g świeżo posiekanej natki pietruszki

  1. Filety umyj i osusz za pomocą papierowego ręcznika. Wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Powstałym sosem natrzyj pstrąga i odstaw go na kilkanaście minut.
  2. Przygotuj serowy sos. W rondelku podgrzej śmietanę, dodaj do niej ser rokpol pokrojony w drobną kostkę, zielony pieprz. Cały czas mieszaj i doprowadź do rozpuszczenia sera. Zestaw z ognia, dodaj natkę pietruszki i mieszaj jeszcze przez chwilę.
  3. Rozgrzej patelnię grillową i połóż na niej filety. Smaż po 2-3 minuty z każdej strony, tylko raz je przewracając. Usmażoną rybę przełóż na talerze i polej sosem. Na koniec udekoruj natką pietruszki.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka