KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Żeberka

Dodano: 2017-01-30

Żeberka

20 minut + 1 godzina pieczenia + kilka godzin marynowania | porcje: 4-6

1,5 kg chudych żeberek
80 ml ciemnego sosu sojowego
125 ml sosu hoisin
80 ml wytrwanej sherry
2 g gotowej, dobrej przyprawy "pięć smaków"
20 g łyżka miodu
dymka do dekoracji
  1. Żeberka dokładnie umyj, usuń małe kawałki kości, które często się do nich przyklejają. Następnie osusz i pokrój na kawałki z jedną kostką. Przygotuj marynatę. W tym celu wymieszaj ze sobą sos sojowy, sos hoisin, sherry, przyprawę pięć smaków oraz miód. Następnie zalej nią żeberka w misce, wymieszaj by się całe nią pokryły i odstaw do lodówki na kilka godzin.
  2. Żeberka piecz na kratce, którą umieść w formie zalanej wodą. piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60-70 minut. Podczas pieczenia żeberka kilka obracam na drugą stronę, by upiekły się równomiernie. Za każdym razem smaruję pozostałą marynatą.
Po upieczeniu na talerzach żeberka dekoruję dymką pokrojoną na fantazyjne kawałki.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka