KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Grzanki z cebulką i boczkiem

Dodano: 2017-01-24

Grzanki z cebulką i boczkiem

20 minut | porcje: 4

16 kromek pszennej bułki na osobę, może tez być bagietka
4 większe cebule
150 g wędzonego, surowego boczku
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
5 g słodkiej papryki w proszku
2 g ostrej papryki w proszku
40 ml oliwy

  1. Cebule obierz i pokrój na niezbyt cienkie plastry. Boczek pokrój na plastry, a następnie na kawałki o wymiarach mniej więcej 2 cm na 2 cm. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę i cały czas mieszając smaż na średnim ogniu do lekkiego zeszklenia (3-4 minuty), dodaj boczek i smaż następnych kilka minut - aż cebula będzie prawie miękka, a boczek ładnie zrumieniony. Dosyp oba rodzaje papryki, pieprz i sól, wymieszaj i trzymaj jeszcze na ogniu przez minutę.
  2. Na każdą kromkę nałóż porcję nadzienia i wstaw je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 5 minut. Podawaj np. z barszczem z torebki.

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka