KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Camembert zapiekany w szynce podawany z przypieczonymi gruszkami

Dodano: 2017-01-16

Camembert zapiekany w szynce podawany z przypieczonymi gruszkami

15 minut | porcje: 4

480 g sera camembert (4 krążki)
200g szerokich i bardzo cienkich plastrów szynki parmeńskiej (można ją zastąpić dowolną szynką długo dojrzewającą)
świeżo mielony czarny pieprz
15 ml oliwy
2 duże i raczej twarde gruszki
sok z połowy cytryny
120 g żurawiny ze słoika

  1. Rozłóż "na krzyż" po 3 plastry szynki. Na środek połóż krążek sera i dokładnie go zawiń, tak by był cały zakryty. Szynkę zepnij wykałaczką. Obierz gruszki, przekrój na ósemki, usuń gniazda nasienne i od razu skrop sokiem z cytryny. Patelnię grillową posmaruj cienką warstwą oliwy. Silnie rozgrzej i ułuż na niej ser oraz kawałki gruszek. Smaż po 2-3 minuty z każdej strony.
  2. Podawaj silnie gorące: na talerzu najpierw układaj kawałki gruszek, na nich ser w szynce i udekoruj żurawiną.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka