KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Kurczak z kiełbasą i ziemniakami

Dodano: 2016-09-27

Proste danie, idealne na obiad - wszystko upieczone na jednej blasze: kurczak, kiełbasa, ziemniaki :)
Sprawdzi się w środku tygodnia, jak i w niedzielę. Do tego miska zielonej sałaty i można już jeść obiad :)

90 minut | 6-8 porcji






8 udek z kurczaka
400 g dobrej kiełbasy
1 kg ziemniaków
2 czerwone cebule
8 ząbków czosnku
2 łyżki wędzonej papryki (może być też zwykła, słodka papryka)
2 łyżeczki suszonego oregano
sól
pieprz
olej
  1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni (góra-dół, bez termoobiegu).
  2. Przygotuj warzywa: obierz i pokrój na połówki lub ćwiartki ziemniaki, obierz i pokrój w grube piórka cebulę. Czosnku nie obieraj.
  3. Przygotuj także kiełbasę - pokrój ją w kilkucentymetrowe kawałki. Warzywa i kiełbasę włóż na dużą blachę, polej olejem i obsyp papryką i oregano. Dokładnie wymieszaj, by wszystko było pokryte olejem i przyprawami.
  4. Udka skrop olejem i posyp lekko solą. Włoż je pomiędzy warzywa i kiełbasę. Całość dopraw solą i pieprzem.
  5. Piecz około godziny, od czasu do czasu podlewając sosem, który się wytworzył.
  6. Podawaj z zieloną sałatą.

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka