KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Co zrobić, by kruche ciasto nie wybrzuszyło się podczas pieczenia?

Dodano: 2015-10-21

Perfekcyjny spód tarty lub innego placka to połowa sukcesu. Samo ciasto kruche jest bardzo łatwe do zrobienia, ale jego pieczenia nastręcza nieraz problemów. Co zrobić, aby było idealnie gładkie i nie przypominało karpatki? Obciążyć je.

Kuleczki do pieczenia kruchych ciast


Niektóre gospodynie nakłuwają kruche ciasto przed włożeniem do piekarnika. To dobry pomysł, pod warunkiem, że nadzienie nie będzie zbyt płynne. Najlepszym sposobem na równe i piękne ciasto jest jego obciążenie. A do tego celu idealnie nadają się ceramiczne kuleczki. Ich zaletą jest odpowiedni ciężar, a także duża wytrzymałość. Kuleczki są wielorazowe i mogą Ci służyć wiele lat.
Masz do wyboru białe lub szare, pakowane w słoiczki, puszki lub pudełka. Na kruchym spodzie wystarczy ułożyć papier do pieczenia, wsypać na niego kuleczki i można piec. Takich kulek nie trzeba potem myć, wystarczy przestudzić, wsypać do pojemnika i odstawić na półkę.

Ale to nie wszystko. Są jeszcze niewielkie metalowe kuleczki połączone ze sobą. Układa się je spiralnie na cieście. Doskonale obciążają i można je zdjąć jednym ruchem. To nowoczesne i doskonałe rozwiązanie.
Wybierz kuleczki, które najbardziej spełniają Twoje potrzeby:
Ciasto kruche obciążone kuleczkami ceramicznymi lub metalowymi będzie idealnie gładkie i gotowe na najbardziej płynne nadzienie. Małe kuleczki zapewnią Ci sukces w kuchni!
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka