KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Chcesz by Twoje ciasta, ciastka i ciasteczka po upieczeniu były idealne? Wystudź je na kratce.

Dodano: 2015-10-14

Gorące wypieku po wyjęciu z piekarnika, pozostawione w formie lub położone na płaskiej powierzchni "poci się" od spodu, co powoduje, że jego wygląd i smak mogą się niekorzystnie zmienić.

Rozwiązaniem problemu studzenia ciast jest kratka - zapewnia równomierny dopływ powietrza z wszystkich stron. To powoduje, że wypieki stygną szybciej, pod ich spodem nie zbiera się wilgoć - jest taki sam jak pozostałe powierzchnie ciasta.

Metalowe kratki do studzenia mogą mieć różne kształty i rozmiary. Okrągłe kratki świetnie sprawdzą się do studzenia biszkoptów i ciast ucieranych, kratki prostokątne są idealne do studzenia ciastek i ciasteczek.
Jeśli pieczesz dużo, zaopatrz się w składaną kratkę - po rozłożeniu zmieści się na niej dużo ciastek, a po złożeniu kratka nie będzie zajmować dużo miejsca w Twojej kuchni.
Kratki metalowe są trwałe i łatwo się myje, producenci pokrywają je bowiem nieprzywieralnymi powłokami.

W naszym sklepie znajdziesz kratki w różnych kształtach i rozmiarach - wybierz taką, która najbardziej spełnia Twoje potrzeby:

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka