W foremce jednorazowo można zrobić dziewięć sztuk lizaków z czekolady w kształcie różyczek.
Wielkość gotowego lizaka: 6 x 5 cm
Sposób przygotowania lizaków za pomocą foremki
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej (jeśli chcesz zabarwić białą czekoladę barwnikiem, dodaj go do rozpuszczonej czekolady). Należy uważać, by czekolady nie przegrzać, bo zmieni swoją konsystencję.
Rozpuszczoną czekoladą napełnij wgłębienia w foremce (najłatwiej to zrobisz, przelewając wcześniej rozpuszczoną czekoladę do woreczków do dekorowania lub, jeśli używasz kuchenki mikrofalowej, możesz czekoladę od razu rozpuścić w woreczku).
Do lizaków włóż patyczki i wstaw do lodówki do całkowitego zastygnięcia - dzięki temu powierzchnia lizaków będzie gładka.
Aby otrzymać różnokolorowe lizaki, do foremki nalewaj warstwy czekolady w różnych kolorach. Do dekoracji lizaków możesz użyć kolorowych posypek.
Zdjęcie przedstawia przykładowe lizaki wykonane za pomocą tej foremki.
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
Opinie o :
Foremka do czekoladowych lizaków w kształcie różyczek - 2115-1708 - Wilton
Bardzo dobrze się sprawdza zarówno do lizaków jak i ozdób .
malgosia-viola [2018 /11 /22 9 :39:42]
Super sprawa, polecam :)
Gosia73 [2014 /9 /3 11 :20:7]
Przepiękne kształty. Mimo, iż są ze sztywnego plastiku kształty wychodzą idealne, z pastylkami Candy Melts zrobienie takich cudów zajmuje moment:)
ellfitz [2014 /3 /1 10 :44:4]
nieograniczone możliwości zdobienia
karotek [2013 /7 /14 13 :44:10]